BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Sümer Oral MHP'den aday adayı oldu

Eski Maliye Bakanı Sümer Oral, Manisa’da MHP’den milletvekili aday adayı oldu!

Abone ol
Merkez sağın tanınmış politikacılarından ve eski Maliye Bakanı Sümer Oral, Manisa’da MHP’den milletvekili aday adayı oldu.

Oral, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den adaylığı konusunda bir davet aldığını ve kendisiyle yüzyüze görüştüğünü söyledi. Devlet Bahçeli’yi kıramadığını kaydeden Oral, "İktidara yürüyen bir partiden gelen teklifi yeniden devlete hizmet etmek gayesiyle kabul ettim. 12 Haziran seçimlerinde merkez sağın adresi MHP olacak. Manisa’ya yaptığım geçmişteki hizmetleri hemşehrilerim her zaman takdir etmiştir. Manisa’ya bir dönem daha yararlı olmak için bu teklifi kabul ettim. Aday adaylığı müracatını da yaptım" dedi.

Manisa’dan milletvekili seçilen ve 1977’de Adalet Partisi’nden Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapan Oral, 12 Eylül darbesi ile siyasete ara verdi. Oral, 1986’da yapılan ara seçimde Manisa birinci bölgeden Ekrem Pakdemirli’ye karşı Anavatan iktidarında seçim kazandı. Doğru Yol Partisi’nin doğuşunda emeği olan Oral, DYP iktidarlarında iki dönem üst üste Maliye Bakanlığı yaptı. 

Sümer Oral, DYP’den sonra bir dönem de Anavatan partisinden milletvekili seçildi.