BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.428,32
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sultanbeyli’de satranç heyecanı

Sultanbeyli’deki okullardan büyük ilgi gören ve toplam 113 sporcunun katıldığı Sultanbeyli Belediye Başkanlığı Okullar Arası Satranç Turnuvası’nın beşincisi yapıldı.

Abone ol

Her sene ilçedeki okulların yoğun ilgi gösterdiği Sultanbeyli Belediye Başkanlığı Okullararası Satranç Turnuvası’nın beşincisi yine heyecanlı çekişmelere sahne oldu.

Belediye Sergi Salonu’nda yapılan turnuvaya 113 sporcu katıldı, 5 hakem görev yaptı. 17 Nisan Cumartesi günü yapılan turnuva kura çekilişiyle başladı ve iki gün sürdü. Uzun süren çekişmelerin sonunda şampiyonlar belli oldu ve ödül töreni gerçekleştirildi. İlköğretim 1. kademe takım şampiyonu Turgut Reis İlköğretim Okulu olurken, bireysel de aynı okuldan Burak Arslan birinciliğe hak kazandı.

İlköğretim 2. kademe takım şampiyonu Namık Kemal Lisesi, bireysel de ise Mustafa Çağlar oldu.
Liseler arasında ise Türk Telekom Anadolu Lisesi birinciliğe hak kazandı.

Ödül töreni açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet DEMİR “Satranç ruhunu her daim canlı tutmak adına belediye olarak bir turnuva düzenledik. Turnuvaya gösterilen ilgi bizi ziyadesiyle mutlu etti.” dedi ve öğrencileri kutlayıp organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Satranç turnuvasında dereceye giren sporculara hak ettikleri ödülleri, ilköğretim I.kademe bireysel ve takımlar şampiyonlarına Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Demir, ilköğretim II. kademe bireysel ve takımlar şampiyonlarına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Harun Uslu, lise kategorisinde bireysel ve takımlar şampiyonlarına ise turnuva hakemlerinden Ahmet Yılmaz takdim etti.