BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.428,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Maraş'ta Aşı Haftası çalışmaları

5. Avrupa Aşı Haftası etkinlikleri kapsamında 24 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında toplumun tüm kesimine aşılamanın önemi anlatılacak.

Abone ol

Kahramanmaraş'ta Avrupa Aşı Haftası etkinlikleri, MADO Yaşar Kanbur Sağlık Ocağı'nda düzenlenen törenle başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende sağlık ocağı çalışanlarına aşılanmanın önemi anlatıldı.

Törende konuşan İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Mehmet Özdemir, bu yılki aşı haftasının ana temasının, sağlık personelinin sürveyans konusunda bilgilendirilmesi ve duyarlılığının artırılması olduğunu söyledi. Aynı zamanda eksik aşılı ve aşısız çocukların aşılarının tamamlanması aktivitelerine her yıl olduğu gibi devam edileceğini belirten Özdemir, şunları söyledi:

"Bu amaçlara ulaşabilmek için, gerek kamu, gerekse özel sektör sağlık kuruluşlarının ilgili birimlerinde çalışan hekimler ve bildirimden sorumlu kişilere eğitim verilecek. Ayrıca, sektörler arası işbirliği ile toplumun tüm kesimlerine aşılamanın önemi, çocukluk ve erişkinlik dönemi aşı takvimi konularında bilgilendirme yapılacak. Sosyal mobilizasyon faaliyetleri de düzenlenecek." Daha sonra Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Sebahattin Sevim tarafından, aşının önemi ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Sunumun devamında, aşılama çalışmaları başlatıldı.