BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Süleyman Soylu'dan MİT savunması!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, istihbarat tartışmalarına değindi zayıflatılmaya çalışıldığını iddia etti.

Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Kurtuluş mücadelemizi kazanmamızın en önemli sebeplerinden birisi istihbarat ağımızın güçlülüğüdür. Bugün onu zayıflatmak istiyorlar, zayıflamasının fayda getireceğine inanıyorlar. Ben bunu şuurlu bir ülke aklı olarak görmüyorum" dedi.
 
Soylu, partisinin Milas Belediye Başkan adayı Rüştü Yiğitkaya'nın seçim ofisinin açılış törenine katıldı. Soylu, açılışın ardından Milli İstihbarat Teşkilatı'na ilişkin düzenlemeyle ilgili açıklama yaptı.
 
Türkiye'nin kurumlarının güçlenmesini istemeyen bir yapı olduğunu savunan Soylu, "Türkiye'nin kurumlarının güçlenmesini istemeyen, bu açıdan sürekli zayıf, donanımsız ve başka odaklara mahkum olmasını isteyen bir zihniyet var. Bu bizim savunma politikalarımızda da böyle, milli eğitim ve maalesef istihbarat politikalarımızda da böyle" dedi.
 
İstihbarat politikalarına karşı çıkmanın vatan ve millet sevgisiyle bağdaşmayacağını ifade eden Soylu, şöyle konuştu:
 
"Dışarıdaki insanların Türkiye'nin istihbarat politikalarının güçlenmemesini istemesini anlayabilirim, bu çok doğal ve normal. Ama Cumhuriyet Halk Partisi ya da Milliyetçi Hareket Partisi gelse, istihbaratın devlete ve bu topraklara bağlı olmasını ister mi, istemez mi? Buradan bir itiraz yükseltmeye çalışmak çok açık ve net söylüyorum; vatan ve millet sevgisiyle bağdaşmaz."
 
Türkiye'nin güçlendikçe istihbarat politikalarını güçlendirmek zorunda olduğunu anlatan Soylu, "Kurtuluş mücadelemizi kazanmamızın en önemli sebeplerinden birisi istihbarat ağımızın güçlülüğüdür. Bugün onu zayıflatmak istiyorlar, zayıflamasının fayda getireceğine inanıyorlar. Ben bunu şuurlu bir ülke aklı olarak görmüyorum. Bunların her birinde güçlü ve özgün olmalıyız" diye konuştu.
 
Soylu, istihbarat ağını sadece siyasi bir mekanizma olarak görmenin eksiklik olacağını kaydetti.