BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.414,43
HABER /  GÜNCEL

Süleyman Soylu'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Soylu, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla yayınladığı mesajda dün hayatını kaybeden Türk Metal-Sen üyesi işçileri de andı.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kadın haklarına yönelik düzenlemeleri sadece şiddet ve taciz bağlamında ele almanın sorunu kısıtlayıcı bir hata olduğunu belirterek, "Bu konudaki temel hedefimiz, kadınlarımızın sadece fiziksel değil sosyal ve ekonomik haklarını da koruma altına almak, sosyal statülerinin önündeki bütün engelleri kaldırabilmek olmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Soylu, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajında, ayrımcılık tiplerinden günümüze kadar ulaşabilen ve en erken terk edilmesi gerekenin kadınlara yönelik baskıcı, engelleyici, şiddet ve istismar içeren tutumlar olduğunu belirtti.

Türkiye'de bu konuda 2002'den beri yapılan yasal düzenlemelere değinen Soylu, 2004'te Anayasa’nın 10. maddesinin ilk fıkrasına “Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet bu eşitliğin hayata geçmesini sağlamakla yükümlüdür” ifadesinin eklendiğini anımsattı.

Medeni Kanun’da 2002'de Türk Ceza Kanunu’nda 2005'te yapılan değişikliklerle kadınların ve çocukların şiddetten korunması ile kadın ve erkek eşitliğinin sağlanmasına yönelik önemli gelişmelerin yaşandığını hatırlatan Soylu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Açıkça ifade etmek isterim ki kadın haklarına yönelik düzenlemeleri sadece şiddet ve taciz bağlamında ele almak, sorunu kısıtlayıcı bir hatadır. Bu konudaki temel hedefimiz, kadınlarımızın sadece fiziksel değil sosyal ve ekonomik haklarını da koruma altına almak, sosyal statülerinin önündeki bütün engelleri kaldırabilmek olmalıdır. 

Özellikle kadın hakları noktasında ayrımcılıktan kaçınmak, geçmişteki başörtüsü baskısında olduğu gibi kadınlarımızı siyasal çekişmelerin malzemesi haline getirmemek, terörün mağdur ettiği kadınlar meselesini ihmal etmemek, kadınları dağa kaçırıp istismar eden terör örgütüne maddi destek sağlanırken bunu bir de kadın derneklerinin üzerinden gerçekleştirilmesini görmezden gelmemek, elbette ki bu konuda çalışan sivil toplum kuruluşlarının samimiyetleri noktasında da önemli bir gösterge olarak karşımızda durmaktadır."

Soylu, başta Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak amacıyla Bursa'dan Ankara'ya gelirken trafik kazasında hayatını kaybeden 7 kadın olmak üzere, şiddete ve istismara uğrayarak hayatını kaybeden bütün kadınlara Allah'tan rahmet diledi.

Kadınların daha iyi bir dünya için emek verdiklerini ve böyle bir dünyayı sonuna kadar hak ettiklerini ifade eden Soylu, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü kutladı.