BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.299,02

Süleyman Soylu trafik terörüne de savaş açtı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, en güzel haberi yayalara verdi. 2019 yılı yayalar için üstün geçiş yılı ilan edildi. Bakan Soylu, trafik terörünü bitirmeye kararlı. Alınan karara uymayanlar ağır ceza ile karşı karşıya.

Amerika başta olmak üzere, Almanya, Avusturalya... gibi bir çok ülkede yayalar baştacı ediliyor. Aslında Türkiye'de de yayaların üstünlüğü var ama, uygulanmıyor. 

Süleyman Soylu, üstün geçiş hakkı olan yayaların hakkını teslim eden bir kararın altına imza attı. 2019 yılı, yayaların üstün geçiş yılı olacak. Türkiye'de de yayalar haydut sürücüler tarafından ezilmeyecek, horlanmayacak, dışlanmayacak.

Soylu'nun aldığı karar uygulanabilirse eğer, bundan böyle yayalar yola adım attığı andan itibaren sürücüler zınk diye duracak. Yaya yolunu tamamlayana kadar da bekleyecek. 

Sokağa çıktım...
Yaya geçidinde yayalar istediği gibi geçebiliyor mu?
Sürücüler yayanın hakkına hukukuna saygı duyuyor mu?
İlk gün olmasına rağmen, kimi sürücülerin alınan karara uyduğunu gözlemledim. Ama bazılarının haydutluğu hâlâ sürüyor. Yaya geçişi onlar için E-5'ten farklı değil. Durmazsan, kenara çekilmezsen ezecekler seni. 

Bir taksi sürücüsü az daha beni eziyordu!
- Kardeşim az daha beni eziyordun...
- Özür dilerim abi...
- Soylu'yu duymadın mı?
- Duydum abi...
- Peki niye uymuyorsun, niye saygı duymuyorsun?
- Bundan sonra dikkatli olacağım söz... 

- ? 

Ben sokakta yayanın hakkını ararken, ters yoldan bir sürücü çıkmaz mı karşıma:
- Hayrola kardeş...
- Yayanın hakkını ihlal etmedim ki...
- Ters yoldan geliyorsun ama...
- Sen kimsin?

Böylesinin kulağından tutup dışarı atacaksın, aracını altından alıp trafikten men edeceksin ki aklı başına gelsin. Hem suçlu, hem de güçlü! Adam utanmasa aracından inecek yumruk sallayacak!

Ey güzel insanlar...
Gelin bu konuda hep birlikte adım atalım...
Gelin hakkımızı ihlal eden sürücüleri elele verip alt edelim. 
Size ya da bir başkasına...
Yapılan saygısızlığa duyarsız kalmayalım... 
Bana yazın!
Kurallara uymayan sürücünün plâkasını yazıp bana gönderin. Ben bu haydutları bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun cep telefonuna whatsap mesajı olarak atacağım. 

Uygar ülkelerde böyle oluyor, biz de yapalım. Yayanın hakkını gaspedenleri buradan deşifre edelim. Aracı kirlenmesin diye sigarasını sokağa atanları teşhir edelim. Eğer biz kararlı olursak inanın başarı kendiliğinden gelecektir. 

Süleyman Soylu'nun teröre karşı mücadelesini biliyoruz. Uyuşturucu terörüne de aman vermiyor. Şimdi de trafik terörünü alt etmek istiyor. Kendisiyle konuştum, çok kararlı ve vatandaştan beklentisi çok yüksek. 

Diyor ki:

- Bunu ben tek başıma başaramam. Vatandaş benim yanımda olsun. Haksızlığa uğradığında bildirsin ki ben de gereğini yapayım. 

Daha ne desin!
Soylu kararını vermiş...
Gerisi bize kalmış... 
Var mısınız?