BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 35,04
ALTIN 2.447,12
HABER /  POLİTİKA

Süleyman Soylu devretmedi!

DP'de lider değişti ama devir teslimde eski lider yoktu... Hüsamettin Cindoruk boş makama oturdu.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- DP'nin hafta sonunda yapılan kongresinde liderlik el değiştirdi. Süleyman Soylu, seçimde rakipi Hüsamettin Cindoruk'a kaybetti. Bugün partide devir teslim töreni yapılması ve Soylu ile Cindoruk'un bir araya gelmesi bekleniyordu. Ancak Süleyman Soylu devir teslime katılmadı ve İstanbul'a gitti. Cindoruk, boş makama gelip, oturdu. Soylu gelmedi ama Cindoruk'a devir teslimi Soylu'nun ekibi yaptı. Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Dülger başkanlığındaki Soylu'nuneski ekibi devir teslimi gerçekleştirdi. Dülger ve mali işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, GİK üyeleri Cindoruk'a partinin kasasını ve anahtarını teslim ettiler.

CİNDORUK ANAP'A GİDİYOR

Öte yandan makamına oturduğu gün; birleşme için teklif götüreceği merkez sağın diğer partisi Anavatan Partisi'ne bugün bir ziyarette bulunacak. Hüsamettin Cindoruk, genel Başkan Salih Uzun'la görüşecek. Bugün ANAP'ın kuruluş yıldönümü ve kutlama dtörenleri yapılıyor. Kuruluş yıldönümü nedeniyle akşam saatlerinde yapılacak kokteyle katılacağı öğrenilen Cindoruk, ANAP'lılarla bir araya gelecek. Burada eski genel başkan ve başbakan Mesut Yılmaz'ın da bulunacağı bildirildi. ANAP lideri Salih Uzun, DP'nin kongresi sonrasında Cindoruk'u arayıp, kutlamıştı. Cindoruk ile Uzun ' en kısa sürede bir araya gelme' konusunda da anlaşmıştı.

BİRLEŞME SENARYOLARI

Cindoruk'un merkez sağı birleştirme sloganı ile girdği seçimden başarı ile çıkması sonrasında; merkez sağda yeni projenin hayata geçmesi süreci de hemen başladı. ANAP ile DP'nin birleşmesi önündeki en büyük engel; çatı konusu. Daha önceki birleşme görüşmelerinde de yaşanan bu çatı kavgası, bu birleşme görüşmelerine de damgasını vuracak gibi görünüyor. DP'nin oyu ANAP'tan yüksek görünüyor. Ancak ANAP'ın da mal varlığı DP'den kat kat fazla. Bu nedenle ANAP, DP'nin çatısına girmek istemiyor. DP de isminden vazgeçmek istemiyor. Bu nedenle ara formül arayışı sürdülüyor. Ara formülün Güniz Sokakta şekillendiği, Demirel ve Yılmaz'ın yeni bir çatı oluşturarak iki partiyi tüm kadroları ve mal varlıkları ile bu partide buluşturmayı planlıyor. Yılmaz'ın Japon modeli de böylece yaşama geçmiş olacak.