BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

İlçenin en güzel yerini ölülere ayırdı

İlçenin en değerli ve en güzel yerini mezarlık yapmakla kalmadı. O mezarlığa da restoran ve kafe yaptırma kararı aldı.

Abone ol

Van'ın Erciş ilçesi Belediye Başkanı Fatih Çiftçi, 164 bin metrekare göl manzaralı araziyi mezarlık yeri olarak ayırdı. Mezarlıkta uzaktan kabir ziyaretine gelecekler için de restoran ve kafe de yaptırılıyor.

İlçenin sahil kenarındaki en güzel yerlerinden birini cezaevinde bulunan tutukluların çalıştırması için restoran yeri olarak Adalet Bakanlığına veren Çiftçi, bu kez ilçenin göl manzaralı 164 bin metrekarelik arazisini mezarlık yeri olarak ayırdı.

Şehir dışında bulunan, belediyeye ait göl manzaralı 164 bin metrekarelik alanı kabristanlık yeri olarak belirlediklerini ifade eden Çiftçi, ''Kabristanlar önem verdiğimiz yerlerden biridir. Bu nedenle ilçenin en güzel yerinde kabristan yeri ayırdık. Meclisten de kararı çıkardık, çalışmalarımızı başlattık. Artık insanlar ölülerini defnedebilmek için sıkıntı çekmeyecek'' dedi.

MEZARLIKTA RESTORAN VE KAFE

Kabristanın son teknolojiyle aydınlatılacağını kaydeden Çiftçi, ''164 bin metrekarenin peyzajını da çok güzel yapacağız. Mezarlık içerisine restoran ve kafe yaptırma çalışmalarına başladık, buralarda uzak yerlerden kabir ziyaretine gelen vatandaşlara hizmet verilecek.Büyük bir abdesthanenin de yapımına başlandı. Yeni kabristan alanımız çok güzel ve çok geniş bir yer, tüm Erciş'e 100 yıl yetecek bir yer'' diye konuştu.