BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.427,59
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Süleyman Soylu Demirtaş'a lakap taktı

Trabzon'da seçim startı veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun hedefinde Demirtaş vardı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, sahte kahramanlıkla suçladığı Demirtaş'a "Bu dönemin sahte kahramanı HDP'nin şirin gözüken ama kendi bölgesinde tehdit ve baskı uygulayan o eş başkan denilen 'beleşçi' Selahattin Demirtaş'tır" sözleriyle yüklendi.

Soylu'nun gündeminde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Ağrı'daki asker-PKK çatışmayla ilgili "Yaralı askerleri çatışma bölgesinde bırakıp geri çekildiler" iddiası vardı. Soylu, Demirtaş'ın açıklamalarına memleketi Trabzon'dan sert tepki gösterdi.

AĞRI'DA GERÇEKTE NE OLDU? VİDEOSU ORTAYA ÇIKTI

AK Parti Trabzon milletvekili adaylarıyla Hayrat ilçesine gelen Soylu, İlçede esnaf ziyaretinde bulundu.  Daha sonra AK Parti Hayrat İlçe Başkanlığına geçen Soylu burada çözüm sürecine ilişkin açıklamalar yaptı. Soylu, çözüm sürecine değinerek, "Bir taraftan çözüm süreci ile mücadele ediyoruz. Niçin, çünkü milyarlarca dolar bu ülkede terör belası için aktı" dedi.

TSK'DAN SON DAKİKA AĞRI AÇIKLAMASI

HÜKÜMET VE ERDOĞAN RİSK ALMIŞTIR

Çözüm sürecinde AK Parti'nin ülkenin zenginliklerinin heba olmaması ve anaların ağlamaması için risk aldığını anlatan Soylu, "Çözüm sürecinde AK Parti, hükümet ve Recep Tayyip Erdoğan risk almıştır. Şimdi HDP'nin lideri, eş başkanı, onlar beleşçilik yapmaya çalışıyorlar. Çözüm sürecine hiçbir katkı ortaya koymadan sadece ve sadece doğuda ve güneydoğuda baskıyı, zulmü, şiddeti ortaya koyarak, bir şekilde Türkiye'de AK Parti'nin ortaya koyduğu çözüm süreci içinden acaba ne koparabilirizin mücadelesi içindeler" diye konuştu.

Soylu, hükümetin çözüm sürecine devam edeceğini vurgulayarak, Türkiye'de insanların siyasi düşüncesine, etnik kökenine, mezhebine, cinsiyetine göre ayrıştırılmasına müsaade etmeyeceklerini kaydetti.

BU DÖNEMİN SAHTE KAHRAMANI

Türkiye'de huzuru bozmak için zaman zaman çeşitli provokasyonlar yapıldığına işaret eden Soylu, "Her dönemin sahte kahramanları çıkar, bu dönemin sahte kahramanı HDP'nin şirin gözüken ama kendi bölgesinde tehdit ve baskı uygulayan o eş başkan denilen 'beleşçi' Selahattin Demirtaş'tır. Bu dönemin de sahte kahramanı odur. Sandık herkese hakkını verecektir" ifadelerini kullandı.

soylu.20150413144518.jpg

Soylu, konuşmasının ardından beraberindekilerle Of ilçesine geçerek, vatandaşlarla sohbet edip sorunlarını dinledi.

Daha sonra AK Parti Of İlçe teşkilatını ziyaret eden Soylu, buradaki konuşmasında da hükümetin icraatlarını anlatarak, Türkiye'nin 21. yüzyılın parlayan ülkesi olduğunu dile getirdi. 

Ülkenin daha fazla güçlenmesi ve başkanlık sisteminin getirilebilmesi için partililer ve vatandaşlardan destek isteyen Soylu, sözlerini "Destek sizden, hizmet bizden" diyerek tamamladı.