BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,74
ALTIN 2.431,71
HABER /  GÜNCEL

TSK'dan son dakika Ağrı açıklaması!

Ağrı çatışması hakkında TSK'dan bugün arka arkaya iki son dakika açıklama geldi. İşte TSK'nın aynı günde yaptığı iki Ağrı açıklaması.

Abone ol

AĞRI 'da 4 askerin yaralandığı çatışma sonrası, bazı vatandaşlar yaralı askerlere yardım etmişti. Genelkurmay Başkanlığı'ndan bu konuda arka arkaya iki son dakika açıklama geldi. İşte TSK'dan aynı gün içinde yaptığı iki Ağrı açıklamasının detayları.

TSK'NIN İLK AÇIKLAMASI

TSK'nın Ağrı konusundaki ilk açıklaması sabah saatlerinde geldi ve açıklamada şöyle denildi;

"11 Nisan 2015 tarihinde Ağrı ili Diyadin ilçesi, Yukarıtütek köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan dört personelimizin, havadan tahliyesi esnasında bölgeye gelen vatandaşlarımızın, yaralı personelimize yardımı takdire şayan bulunmuş, vatandaşlarımızın Türk Askerine olan bağlılığının ve sevgisinin ne denli büyük olduğunu göstermiş, milletimizin birlik ve beraberliğinin güzel bir örneğini teşkil etmiştir. Vatandaşlarımıza teşekkür eder, sağlık ve mutluluk dolu güzel ve huzurlu günler dileriz."

TSK'NIN İKİNCİ AÇIKLAMASI

Genelkurmay'ın açıklamasının ardından Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü'den de öğleden sonra bir açıklama daha geldi.

Özkürkçü Ağrı için şu açıklamayı yayınladı;

"Ağrı'da yaralı personelimize askerlerimizin yanında yer alarak yardım eden vatandaşlarımızın 'canlı kalkan' olarak tanımlanmasını TSK olarak kabul etmiyoruz. Vatandaşlarımızın gösterdiği bu davranış her türlü takdirin üzerindedir ve bölgedeki vatandaşlarımızın teröre karşı olduklarını gösteren en güzel tepkidir.

PLANLI BİR OPERASYON DEĞİLDİ

TSK olarak, yürütülen bu faaliyetin bir operasyon faaliyeti olmadığını, Jandarma unsurlarının çatışma çıkan bölgeye operasyon amacıyla gitmediklerini, bu tür tedbirlerin, düzenlenen bu ve benzeri kapsamdaki etkinliklere yönelik olarak ülkemizin her köşesinde aynı titizlikle uygulandığını da ifade etmekte yarar görüyoruz."