BIST 10.194
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.380,10
HABER /  SPOR

Süleyman Sebanın formasını giydiği takım

Malatyaspor'un eski futbolcularından Aziz Yiğit, 1932 yılında kurulan 1932 Malatyagücü Kulübü'nü yaşatmak için mücadele veriyor

Abone ol

Malatyaspor'un eski futbolcularından Aziz Yiğit, 1932 yılında kurulan 1932 Malatyagücü Kulübü'nü yaşatmak için mücadele veriyor.

1932 Malatyagücü Kulübü Başkanı Aziz Yiğit, bombalı saldırıda ölen eski Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu (Hamido), Beşiktaş'ta da forma giyen kardeşi İbrahim Fendoğlu (Kürt İbo), Beşiktaş Kulübü'nün eski başkanı Süleyman Seba, helikopter kazasında yaşamını yitiren Orgeneral Eşref Bitlis ve Malatyaspor'un kurucularından Osman Çağlı'nın da (Mıh Osman) formasını giydiği kulübün, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin en eski spor kulübü olduğunu söyledi.

Aziz Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulübün 1932 yılında Malatya Milletvekili Ahmet Fırat tarafından “Fıratspor” adıyla kurulduğunu, daha sonra “Malatyagençlik” adını aldığını söyledi.

1980 darbesinden sonra gençlik isimleri yasaklandığı için kulübün adının “Malatyagücü” olarak değiştirildiğini ifade eden Yiğit, “Kulüp, ekonomik sıkıntılar nedeniyle bir süre sonra faaliyetlerini durdurdu. 5 yıl önce arkadaşlarımla kulübü şimdiki adıyla yeniden faaliyete geçirdik” dedi.

Kulübün Malatya ve bölge futbolunda önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Yiğit, “Bu kulüpten Malatya futboluna çok kişi kazandırıldı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde tanınan birçok futbolcu takımda forma giydi. Malatya'nın eski gazetecilerinden Erhan Kırçuval başkanlık yaptı. Futbol takımı 1. amatör kümede şampiyon oldu. Amacımız, takımı profesyonel lige çıkarmak. Futbol dışında basketbol, boks, atıcılık gibi branşlarda da hizmet veriyoruz” diye konuştu.

“KULÜBE TESİS KAZANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

1932 Malatyagücü'nün Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin tescilli en eski kulübü olduğuna işaret eden Yiğit, şunları söyledi:
“Malatyaspor'da oynadığımız dönemde Malatya'da 'Malatyagençlik' furyası vardı. Bu camianın yeri hep çok farklı olmuştur. Malatyaspor'un kurulmasında dahi Malatyagençlik'i devam ettiren eski gazetecilerden Erhan Kırçuval ve arkadaşlarının büyük emeği geçti. Bu nedenle Malatyagençlik, Malatyalılar için farklı bir anlam taşıyor. Sportif başarıların yanı sıra kurumsallaşma anlamında da diğer kulüplere örnek olacak çalışmalar yapıyoruz. Kulübe tesis kazandırmak için çabalıyoruz. Profesyonel takımların yolu amatörden geçiyor. Bu anlamda Malatyalalar'ın en köklü kulübe destek olmasını istiyoruz. 1932 Malatyagücü Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Korkmaz'a teşekkür ediyoruz. Bize her türlü desteği sağlıyor.”

“SPORCU KAYNAĞI OLMAK İSTİYORUZ”


Futbol takımında yetenekli oyuncularının olduğunu ifade eden Yiğit, bunların Malatyaspor ve Malatya Belediyespor takımlarınca değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Yiğit, “Altyapıya çok önem veriyoruz. Futbol okulumuza 70-80 kişi kayıt yaptırdı. Bunlardan yetenekli olanları yetiştirmek ve futbola kazandırmak istiyoruz. Futbol takımını profesyonel lige çıkarmanın yanı sıra sporcu kaynağı olmak istiyoruz. Boks takımımızdaki bir sporcumuz şu anda milli takım kampında” dedi.