BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,49
HABER /  DÜNYA

Çin Urimçiyi dünyaya kapattı

Uygur Türklerine yapılan katliam görüntülerine engellemek için interneti kestiler. Çin ajansları da mutlu mesut fotoğraflar geçer oldu.

Abone ol

Çin'in Sincan Özerk bölgesinde Uygur Türkleri'ne karşı yapılan katliamın ulaşılan görüntüleri bile insanın tüylerini donduruyor. Ancak hükümet bölgeden dışarıya haber sızmasını önlemek için tüm Urimçi'de internet erişimini kapattı. 

Çin hükümeti, olayların dünyada duyulması engellemek için bu bölgenin tüm internet erişimi kesmekle kalmadı, ülkenin tamamından Twitter ve Youtube'a erişimi de engelledi. Ayrıca şu anda Çin'den erişimle arama motorları üzerinde Urumçi ile ilgili arama yapılması da engellenmiş durumda..

ÇİN AJANSLARI DA SUSTU

Çin'deki haber ajansları da ilk günlerin aksine bugün Urumçi'den çok farklı fotoğraflar geçti... Sokaklardaki gerilim ve sıkı polis kontrolü yerine Urumçi'de herşeyin normale döndüğünü ispat çabasındaki fotoğraflar yayınlandı.

Aşağıdaki fotoğrafa dikkat ederseniz, arka planda sıra sıra dizilmiş Çin polisini görmeniz mümkün... Bu da Urumçi'de hiç bir şeyin eski haline dönmediğinin kanıtı...



İŞTE ÇİN AJANSLARININ GEÇTİĞİ
GÜLLÜK GÜLİSTANLIK URUMÇİ...

 

[PAGE]

  

 

[PAGE]

  

 

[PAGE]

  

 

[PAGE]

  

 

[PAGE]

  

 

[PAGE]

  

 

[PAGE]