BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,52
ALTIN 2.497,92
HABER /  MEDYA

Süleyman bitti Kösem Sultan geliyor

Muhteşem Yüzyıl'ın ekran serüvenini sona erdi. Timur Savcı ve ekibi bu kez Kösem Sultan ile ekranda olacak.

Abone ol
Muhteşem Yüzyıl bitti, sırada Kösem Sultan var! Vatan gazetesinden Oya Doğan, Timur Savcı ekibinin yeni dizisi Kösem Sultan'ı yazdı.

Muhteşem Yüzyıl ekrana veda etti! Son bölümü dün akşam ekrana gelen Muhteşem Yüzyıl ekrana veda ederken izleyicilere bir de sürpriz yaptı. Dizinin yapımcıları Muhteşem Yüzyıl daha bitmeden yeni bir dizinin hazırlığını yaptığını da yine final sahnesinden duyurdu.

2015'E DAMGASINI VURACAK


Kösem Sultan, hem zekası hem de güzelliğiyle Osmanlı'nın en güçlü kadını olarak tanınmaktadır. Bu açıdan Hürrem Sultan'ı bile geride bırakan Kösel Sultan, Osmanlı'da iki evladını padişah yapan bir isim olmanın yanısıra torununun da padişahlığını gören tek sultan ünvanına sahip isimdir.

Bu açıdan bakıldığında Timur Savcı ve ekibi, Kösem Sultan'ın hayatını ekrana taşıyarak önemli bir başarıya da daha dizi başlamadan imza atmış olacak. Peki yeni dizide neler olacak? Vatan gazetesinden Oya Doğan, Timur Savcı'nın yeni dizini kaleme aldı. İşte Doğan'ın yazısından bir bölüm;

(...) Yeni dizinin adı Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan.

MERYEM UZERLİ'İN İSMİ


Kimler oynayacak bilmiyoruz ama kulislerde Meryem Uzerli’nin oynayacağı konuşuluyor. Bana kalırsa Uzerli Hürrem’den sonra Kösem’i oynamaz. Ama zaman gösterecek.

DİZİ YİNE STAR'DA OLACAK


Kösem Sultan’ı Durul-Yağmur Taylan kardeşler yönetecek. Dekor hazırlıkları sürüyor ve dizi Star TV’de ekrana gelecek. Yani anlayacağınız, Timur Savcı sektörden çekilirken bir yıl sonra yapacağı dizinin ön hazırlığını yapmış olacak. 
 
İBRE DÖNEM DİZİLERİNDE
 
Malum, Hürrem Sultan’dan sonra tarihin en renkli sultanı Kösem. O nedenle Muhteşem Yüzyıl’ın başarılı olmasıyla yapımcılar ve kanallar ibreyi dönem dizilerine döndürmüş ve Kösem Sultan’ın hayatını dizi yapmaya yönelmişlerdi. Ancak Timur Savcı’nın Muhteşem Yüzyıl’dan sonra Kösem Sultan’ı yapacağını açıklaması diğer yapımcıların Kösem hayalini suya düşürmüştü. Fakat birkaç ay önce Savcı’nın sektöre ara vereceğini açıklaması diğer yapımcıları harekete geçirdi ve Aksoy Film bir Kösem Sultan dizisi hazırlığına başladı. Şimdi hem Tim’s, hem de Aksoy Film Kösem Sultan dizisi hazırlıyor. Bakalım, izleyici hangi Kösem’le bağ kuracak?

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM SULTAN'IN İLK FRAGMANI