BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,67
ALTIN 2.425,68
HABER /  GÜNCEL

Kuzey Yıldızı açıldı

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, AK Parti hükümetinin 2023 hedefleri arasında marka şehirlerin olduğunu belirterek, açılışı gerçekleştire...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, AK Parti hükümetinin 2023 hedefleri arasında marka şehirlerin olduğunu belirterek, açılışı gerçekleştiren Kuzey Yıldızı’nın AK Parti’nin marka şehirlerinin ne olacağının göstergesi olduğunu ifade etti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Başkent’in dokuzuncu rekreasyon alanı “Kuzey Yıldızı”nın açılışı gerçekleşti. Açılışa, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, açılışta yaptığı konuşmada, “Ankara bugün çok daha güzel. Ankara, Kuzey Yıldızı ile çok daha farklı olmuş. Doğma büyüme Ankaralı olarak burada yaşanan değişimi çok iyi biliyorum. Burada yoksulluk vardı, fakirlik vardı. Ama şimdi buranın kaderinin aynı Türkiye’nin kaderinin değiştiği gibi değiştiğini görüyoruz” dedi.
“Biz AK Parti olarak milletin partisiyiz” diyen İşler, “Birileri laf üretiyor, biz ise iş üretiyoruz, hizmet üretiyoruz. İşte bundan dolayı milletimiz bizi her seferinde iktidara getiriyor. Bunun en güzel göstergesi 30 Mart seçimleridir” şeklinde konuştu.
Başbakan Yardımcısı İşler, AK Parti hükümetinin 2023 hedefleri arasında marka şehirlerin olduğunu belirterek, açılışı gerçekleştiren Kuzey Yıldızı’nın AK Parti’nin marka şehirlerinin ne olacağının göstergesi olduğunu ifade etti.

“TÜRKİYE’NİN AYAĞA KALKMASINI KİMSE ENGELLEYEMEYECEK”
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de yaptığı konuşmada, “Eski Türkiye’yi burası çok iyi sembolize ediyordu. Sadece Ankara’da değil, Türkiye’nin her yerde AK Parti’den önce eski bir Türkiye vardı. Şimdi ise çok iyi hizmetlerin yapıldığı, Türkiye’nin ayağa kalktığı yeni bir Türkiye var. Borç bulamayan, Dünya Bankası’nın önünde diz çöken Türkiye’den, ‘benim şehirlerim dünya şehirleriyle yarışır’ diyen bir Türkiye var. Türkiye’nin ayağa kalkmasını da kimse de engelleyemeyecek” dedi.

“UTANDIĞIMIZ BU ALAN DEĞİŞEN ÇEHRESİYLE ŞİMDİ KENTİMİZİN YÜZ AKI ÖRNEK BİR ALAN OLDU”
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkent’in dört bir yanında hizmete açılan 8 adet dev rekreasyon alanının ardından yeni bir rekreasyon alanının daha yapımını tamamladıklarını belirterek, “Kuzey Ankara Girişi’nde ‘Kuzey Yıldızı’ adını verdiğimiz yaklaşık 700 bin metrekare büyüklüğünde örnek bir rekreasyon alanını daha Başkentlilerin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi çerçevesinde, Esenboğa Yolu üzerinde inşa edilen rekreasyon alanının yemyeşil ve ışıl ışıl görüntüsüyle görenleri büyülediğini kaydeden Başkan Gökçek, “Başkent’in giriş kapısı olan bu bölge kısa süre öncesine kadar sağlıksız ve metruk gecekondulardan oluşan bir yerdi. Bir zamanlar yabancı konukların görmesinden utandığımız bu alan değişen çehresiyle şimdi kentimizin yüz akı örnek bir alan oldu” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kuzey Yıldızı’nın açılışı gerçekleşti. Açılış, müzik ve su gösterisiyle devam etti.
Başkent’in 9. Rekreasyon alanı olarak hizmete giren Kuzey Yıldızı, yaklaşık 700 bin metrekare alana sahip olup, alanın içinde 400 bin metrekarelik kısmı yeşil alan, geri kalan bölge ise sosyal donatılardan oluşuyor.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, “MUSUL OLAYI” NEDENİYLE AÇILIŞA KATILAMADI
Öte yandan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da açılışa katılması bekleniyordu. Ancak, IŞİD militanlarının Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’na saldırı düzenlemesinin ardından Başbakan Erdoğan, konuyu değerlendirmek üzere Cumhurbaşkanı Gül’ün çağrısıyla Köşk’e çıktı. Yaklaşık 1 saat 40 dakika süren görüşme nedeniyle Başbakan Erdoğan, açılışa katılamadı.
(İHA)