BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Süleyman Aslan cezaevinden tuhaf çıktı

17 Aralık yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklanan Süleyman Aslan bugün tahliye oldu. Aslan'ın cezaevinden kaçar gibi çıkışı ise merak uyandırdı.

Abone ol

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında aralarında Halk Bank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da aralarında olduğu 6 kişi hakkında tahliye kararı çıktı.

Adli kontrol şartıyla tahliye kararı çıkan Aslan'ın yurtdışına çıkış yasağı yok. Siyah bir minibüse binerek cezaevinden hızla uzaklaşan Süleyman Aslan'ın avukatı Ersan Şen, bunun nedenini ve tahliye kararını değerlendirdi. Şen 'İlk açıklamaları son derece duygusal olabilir. Farklı şeyler konuşabilirdi, onlara engel olmak istedi' dedi.

ASLAN'IN AVUKATINDAN AÇIKLAMALAR

Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın avukatı Ersan Şen tahliyenin ardıdnan açıklamalarda bulundu. Şen, Süleyman Aslan'ın görüntü ve röportaj vermeden cezaevinden ayrılmasıyla ilgili 'İlk açıklamaları son derece duygusal olabilir. Farklı şeyler konuşabilirdi, onlara engel olmak istedi' dedi.

Süleyman Aslan'ın tahliye fotoğrafları TIKLA

İşte Süleyman Aslan'ın avukatının açıklamaları:


"Yargılama uzun sürüyor. İnsanlar kapalı cezaevlerinde kalıyor. Bunun önlendiğini, adaletten kaçma ihtimalinin olmadığını, yaklaşık 17-18 ay süren soruşturmada zaten deliller toplanmıştı. Bizim açımızdan önemli noktalar var. Biz ciddi deliller ve tanıklar dinlettik. Başta zayıf oluyorsunuz. Soruşturma gizliliğini ihlal eden bazı güçlü ortayakonulan yayınların bizi güç durumda bıraktığını belirtmek isteriz. Umarız bu son olur. Adaletin gerçekleşmesini istediğimiz yerler mahkemedir. Türkiye'de bu konuda geçmiştede de mağduriyetler yaşandı. herkes şunu düşünmesin, bir arama yapıldı, şu kadar para elde edildi, şu oldu bu oldu dayanağını dinlemek gerekir.

İstediğiniz gibi algı oluşturursunuz, o insanı o tünele sokarsınız. Hukuk öyledir, bir taraftan bakarsan öyle olur burdan bakarsan böyle olur. Kanunlar anayasalar herkese hakkını belirlemiştir. Olması gerekenin olduğunu ifade etmek istiyorum." dedi.

pp.jpgİstanbul merkezli 17 Aralık'taki soruşturma
kapsamında tutuklu bulunan eski
Halkbank Genel Müdürü Süleyman
Aslan'ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin tahliyesine karar verildi. TIKLA