BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.438,79
HABER /  GÜNCEL

Kabataş'daki olay görüntüye Zehra için açıklama

Kabataş'ta başörtülü kadın ve bebeğiyle ilgili dün ortaya çıkan görüntüler sonrası, o kadının avukatı açıklama yaptı.

Abone ol

Kanal D Ana Haber'de yayınlanan "o" görüntülerin ardından Z.D.'nin avukatı Kayapınar'dan "kamera kayıtları da mobese kamerası kaydı olmayıp bu nedenle net ve belirgin görüntüler içermemektedir." açıklaması geldi.

Avukatı ayrıca Adli Tıp raporuna göre; Develioğlu'nun darp edildiğinin tespit edildiğini açıkladı.

Avukat Abdurrahman Kayapınar, yaptığı yazılı açıklamada, "Müvekkilim Zehra Develioğlu’nun magğduru olduğu olayla ilgili olarak bazı basın yayın organları tarafından yayınlanan görüntüler ve bu görüntülere dayanılarak hazırlanan haberler nedeniyle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapma zarureti doğmuştur" ifadelerini kullandı.

Zehra Develioğlu'nun 1 Haziran 2013 tarihinde çocuğu ile birlikte bulunduğu esnada, bir grubun sözlü ve fiili saldırısına uğradığını ve bu nedenle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına müracaatla şikayetçi olduğunu hatırlatan Kayapınar, bu olaya ilişkin soruşturmanın başlatıldığını ve soruşturmanın halen devam ettiğini hatırlattı.

317067.jpg BALÇİÇEK İLTER GÖRÜNTÜLERİ GÖRÜNCE NE DEDİ? TIKLAYIN   


ADLİ TIP RAPORU'NA GÖRE DARP EDİLMİŞTİR

Müvekkili Develioğlu'nun, şikayeti üzerine İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğü'ne sevk edildiğini ve burada düzenlenen doktor raporuna göre, Develioğlu ve çocuğunun darp edilmiş olduğnun tespit edildiğini aktaran Kayapınar, şunları söyledi:

"Olayla ilgili yürütülen soruşturma aşamasında, olayın meydana geldiği bölgede bulunan bir kısım MOBESE kameralarının tahrip edildiği, tahrip edilmeyen kısmının ise olay yerini kaydetmediği tespit edilmiştir. Bu itibarla olay yerine ait net, teşhise müsait görüntülere ulaşılamamıştır. Basında yayınlanan kamera kayıtları da MOBESE kamerası kaydı olmayıp, bu nedenle net ve belirgin görüntüler içermemektedir. Basın yayın organları tarafından, müvekkilime ait olmayan bir kısım beyanlar esas alınarak, görüntülerin bu beyanları desteklemediği iddia edilmekte, müvekkilin etrafında kalabalık bir grup tarafından toplanılmış olması önemsiz bir olay gibi gösterilmekte, görüntülerin net ve belirgin olmamasından da istifade edilmek suretiyle, müvekkilimin gerçek dışı beyanda bulunduğu yönünde bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Aynı şekilde, müvekkilimin darp edildiği, doktor raporu ile tespit edilmiş olduğu halde, raporda bulunmayan bir kısım hususlar varmış gibi ifade edilerek, müvekkilimin ve çocuğunun darp edilmiş olduğu gerceği gizlenmeye çalışılmaktadır.

56.20140214003914.jpg İSMET BERKAN KABATAŞ TACİZİNİ GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEMİŞTİ. GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKINCA BAKIN NE DEDİ

İSMET BERKAN'IN BİN PİŞMAN ETTİLER TIKLAYIN


Henüz devam etmekte olan bir soruşturma ile ilgili olarak, soruşturmanın gizliliği ilkesi hiçe sayılmak suretiyle, basında yer alan, müvekkilime yönelik bu nevi suçlama ve ithamlar, yasamış olduğu acının katbekat artmasına neden olmaktadır."

GERÇEKLER ORTAYA ÇIKACAK

Avukat Kayapınar, söz konusu olay nedeniyle yürütülmekte olan soruşturma sonucunda gerçeklerin ortaya çıkacağı ve olayın faillerinin tespit edileceği inancında olduğunu belirterek, "Soruşturmanın sağlıklı bir şekilde neticelenmesi ve mağdurun yaşamış olduğu acının daha fazla artmaması için, gerekli hassasiyetin gösterilmesini bekliyor, bu süreçte soruşturmanın gizliliğini ihlal eden, müvekkilimin kişilik haklarını ihlal eden kişiler hakkında yasal yollara müracaat edileceğini, kamuoyuna saygıyla arz ediyoruz" dedi.

Kabataş Zehra D. taciz iddiası görüntüleri.jpg