BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Suikastin 214 sırrı! Rus elçiyi öldürmeden hemen önce...

Mevlüt Mert Altıntaş'ın Rus büyükelçisiye suikasti ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Mevlüt Mert Altıntaş suikastten 2 gün önce elçiyi vurduğu yerin bitişiğindeke 214 numaralı odalı kiralamış.

Abone ol

TÜRKİYE’yi sarsan suikast sonucu hayatını kaybeden Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov soruşturmasında çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Suikastçı, cinayeti işlediği sanat merkezinin bitişiğindeki oteli 14 Aralık’ta arayıp 2 günlük yer ayırtmış.

Suikasttan bir gün önce, 18 Aralık’ta otelin 214 numaralı odasına yerleşen Altıntaş’ın saldırı günü saat 17.30 sıralarında otelden çıktığı belirlendi. Terör ve Olay Yeri İnceleme polisinin aramasından sonra Altıntaş’ın kaldığı otel odası mühürlendi. Altıntaş’ın suikast için plan yaptığı, serginin programını öğrendikten sonra keşif yaptığı belirlendi. Sanat merkezine yakın otelde kalmaya karar veren Çevik Kuvvet polisi Altıntaş’ın, suikast planına son şeklini de burada verdiği belirtildi.

ÖLMESİNİ GARANTİ ALTINA ALMAK İÇİN

Mevlüt Mert Altıntaş Rus büyükelçinin ölümünü garanti altına almak istemiş. Adli Tıp Kurumu’ndaki ilk otopsi de bunu gösteriyor. Rus Büyükelçi Andrey Karlov’un vücuduna 9 kurşun isabet etmiş. Suikastçı polis Altıntaş, Karlov’un ensesine, sırtına ve beline 4 el ateş etti ardından sırt üstü yere yığılan yaralı haldeki büyükelçiye 5 el daha ateş açıp ölmesini kesinleştirmiş.

 X-RAY’DEN GEÇMEDİ

ÇANKAYA Belediyesi, saldırı günü saldırganın x-ray’dan geçmediği için özel güvenlik görevlileri tarafından uyarıldığını, bunun üzerine Mevlüt Mert Altıntaş’ın polis kimliğini göstererek içeri girdiğini açıkladı.

IŞIKEVİ'NE GİDİYORMUŞ

Suikastçi Mevlüt Mert Altıntaş’ın FETÖ soruşturması dosyasında ismine rastlandı. Altıntaş’ın İzmir Buca’da Işıkevi’ndeki toplantılara katıldığı iddia edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu’nun 13 Ağustos 2015’teki raporundaki bir ifade alımında ‘Mevlüt Mert Altıntaş’ın ismi ‘Mehmet Mert Altıntaş’ olarak kayıtlı. İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu mezunu Altıntaş’ın ismi aynı okulda öğrenci olan C.S.’nin verdiği ifadede şöyle geçiyor: “Fetullah Gülen cemaatinin toplantılarına bu sene başındaki eğitim-öğretim yılı başında gitmeye başladığını, kendisini bu yapıya Kağan B.’nin götürdüğü, Buca Belediyesi yakınında bulunan eve gittiğini, Hamza isimli şahsın karşıladığını, o anda yanında Kadir Şamlı, MEHMET MERT ALTINTAŞ; Sercan Başar, Kaan Bülbül ve Ufuk Gül’ün olduğunu beyan etmiştir.”