BIST 10.267
DOLAR 32,25
EURO 34,76
ALTIN 2.410,04
HABER /  GÜNCEL

Sucuk ve pastırmadan iyi haber

Et fiyatlarının düşmesiyle birlikte pastırma-sucuk fiyatlarının da ucuzlamaya başladı.

Abone ol

Birinci kalite olarak adlandırılan sırt, kuşgömü, antrkot ve tütünlük cinsi pastırmanın kilosu 60 liradan 55 liraya, 2. kalite olan şekerpare, kenar, dilme ve but pastırmanın kilosu 50 liradan 45 liraya, 3. kalite olan döş, kenar ve kürek pastırmanın kilosu ise 45 liradan 40 liraya indi.

Birinci kalite evlik sucuğun kilosu da 30 liradan 25 liraya, 2. kalite sucuğun kilosu ise 25 liradan 20 liraya düştü.

Salam, sosis, kavurma, füme dil gibi diğer işlenmiş et ürünlerin fiyatları da değişik oranlarda ucuzlamaya başladı.

Pastırma sucuk satıcılarından Abdullah Akçakoyunlu, fiyatların kilogram başına 5 lira gerilediğini belirterek, ''Et ithalatının başlayacak olması et fiyatlarının düşmesine neden oldu. Bunun sonucu da pastırma- sucuk fiyatları ucuzladı. Fiyatların düşmesi sonucu satışlarda bir artış bekliyoruz'' dedi.

Pastırma Sucuk üreticisi olan Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü'de et fiyatlarının gerilemeye başlamasıyla birlikte pastırma sucuk fiyatlarının düşmeye başladığını söyledi.

Şaban Ünlü, karkas et ithali yerine canlı hayvan ithalinin tercih edilmesini isteyerek şunları söyledi:

''Hükümetin et ithalatı kararından sonra fiyatlar gerilemeye başladı. Biz de fiyatları düşürdük. Et ithalatında dengenin iyi korunması, besicilerin kollanması gerekir. Pastırma sucuk üreticileri olarak bizler yerli et kullanmayı tercih ediyoruz. Fiyatların ne kadar düşeceği, et fiyatlarındaki gerilemeye bağlı.''