BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Suç örgütü operasyonuna 3 tutuklama

Balıkesir'de kamu ihalelerine fesat karıştırdıkları iddia edilen bir şebeke çökertildi.

Abone ol

Adliyeye çıkarılan 10 kişiden 3'ü tutuklandı.
Kamu ihalelerine fesat karıştırdıkları iddiasıyla Balıkesir Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce uzun süredir takip edilen suç örgütüne darbe vuruldu.

33 kişi, 3 av tüfeği, 176 değişik çapta mermi, ruhsatsız olduğu belirlenen 2'si kurusıkı 22 tabanca, 50 boş kovan, 36 fişek, 13'ü deforme olmuş 17 mermi çekirdeği ile yakalandı. Aralarında örgüt yönetici kadrosunda bulunan şüphelilerin de olduğu 33 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

Şüphelilerden, adam öldürmeye teşebbüs suçuna karıştıkları belirlenen 12'si sevk edildikleri adliyede tutuklanıp, Balıkesir, Kocaeli Kandıra ve Çanakkale cezaevlerine gönderildi.

'Tezgah' adı verilen ikinci operasyonda ise Balıkesir başta olmak üzere İzmir ve Trabzon'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Balıkesir'de çetenin lideri olduğu ileri sürülen A.K.T. ile S.P., M.D., E.M., M.M., H.F.G., M.P., E.A., B.Ş., E.E., Y.T., L,Ş., M.A., B.A., F.K., S.Ş., İ.E., Trabzon'da E.B. ve İzmir'de de M.A. gözaltına alındı. Çete üyesi olduğu ileri sürülen T.Ç.'nin ise askerde olduğu belirlendi. Operasyon kapsamında B.H.Ç.'nin ise arandığı bildirildi.

Gözaltına alınanlardan A.K.T. ile kardeşi Y.T., geçen 18 Nisan'da, Atatürk Mahallesi, Doğan Sokak'taki evlerinin önünde uğradıkları silahlı saldırıda yaralanmıştı.

Şüphelilerin, başta Balıkesir Devlet Hastanesi'ndeki Sağlık Kafeterya olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarındaki ihalelere fesat karıştırdıkları, ihaleye giren grup ve kişiler üzerinde baskı oluşturdukları, haksız kazanç sağladıkları, ev ve işyeri kurşunlama gibi suçlara karıştıkları belirlendi.

Gözaltına alınan 19 şüpheliden 9'u polisteki işlemlerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakılırken, diğer 10'u adliyeye sevk edildi.

Adliyeye çıkarılan şüphelilerden A.K.T, E.M ve B.A tutuklanarak cezaevine gönderildi. 7 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Askerde olduğu belirlenen T.Ç. hakkında yasal işlem başlatıldı.