BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Suç bataklığından kurtuldu ve...

Bu gencin hayatı, 'suçlu'lara destek verildiğinde her şeye yeniden başlanabileceğinin kanıtı!

Abone ol

Uşak Üniversitesi'nde okuyan 25 yaşındaki Yücel Ünal'ın hayatı, 'suçlu' kişilere gereken destek verildiğinde her şeye yeniden başlayabileceğinin kanıtı oldu...

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşayan 25 yaşındaki Yücel Ünal'ın hayatı, 'suçlu' kişilere gereken destek verildiğinde her şeye yeniden başlayabileceğinin kanıtı oldu.

Lise eğitimini tamamladıktan sonra çetelerin tuzağına düşen Yücel Ünal, önce uyuşturucuyla tanıştı. Ardından bir cebine biraz para, diğerine silah konularak sokağa salındı. Çetelerin emrine giren Ünal, suç işlemeye başladı.
Tam 'Bu bataktan artık kurtuluş yok' derken Ünal'ın karşısına emekli DGM Savcısı Avukat İsmet Erkul çıktı. Erkul, önce Yücel'in avukatlığını üstlendi, sonra ise o dönem 18 yaşında olan Yücel Ünal'a ofisinde iş verdi.
 

Sonrasında yaşanan gelişmeleri Yücel Ünal şöyle anlattı:
"O bataktan kurtulmak istiyordum. İsmet Bey, beni okumaya teşvik etti. Önce iki yıllık Burhaniye Meslek Yüksek Okulu'nu derece ile bitirdim. Ardından İsmet Bey beni Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) girmeye zorladı. Özel hoca tuttu. 100 bin kişi içinde 435'inci oldum. İsmet Bey, yanında okumamı istedi.
 
Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'ne girdim ve onu mahcup etmedim. Uşak Üniversitesi İşletme Bölümü'nü birincilikle bitirip fakültede üçüncü oldum. ALES sınavına girdim 80 puan aldım şimdiki hedefim ise Uşak Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmak ve benim durumda olanlara yardım eli uzatmak."

Ailesinin maddi durumunun olmadığını söyleyen Yücel Ünal, "Bana 'Seni okutamayız dediler. Kendimi çetelerin pençesinde buldum. Belimize silah takıp bize gösterilen adamları dövüyor, yaralıyorduk. Çok kez gözaltına alındım ancak cezaevine girmedim" dedi.

Okulunu birincilikle bitiren Ünal, çetenin elinde olan gençlere şöyle seslendi:
"Gelin siz de benim gibi okuyun. İstedikten sonra her şeyi başarabilirsiniz."