BIST 10.277
DOLAR 32,31
EURO 34,83
ALTIN 2.393,22
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet Partisi kongreyi öne aldı

Erken genel seçim ihtimali Saadet'i harekete geçirdi, kongre öne çekildi. Açıklama ise Kılıç'tan geldi..

Abone ol

SP, 11 Temmuz 2010'da büyük kongreye gidiyor. Kongrenin öne çekilmesinin, muhtemel bir erken seçimin gözönüne alınmasından kaynaklandığını belirten Genel İdare Kurulu Üyesi ve İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç, seçim için yol haritası belirleneceğini anlattı.

"Kongreden İktidara" sloganlı büyük kongre hakkında bilgi veren SP Genel İdare Kurulu Üyesi Kılıç, "Ülkenin tıkanan siyaseti için bir dönüm noktası olacağına inanıyoruz." dedi.

İl Başkanı Kılıç, Türkiye'nin yeni umudunun SP olduğunu savunarak, siyasetin kavga ederek ve sürekli gerginlik üreterek değil, belli bir üslup seviyesinde yapılması gerektiğini dile getirdi. Şerafettin Kılıç, "Türkiye'nin bütün sorunlarına karşı çözüm önerileriyle milletin karşısına çıkıyoruz. Laf değil çözüm üreten, somut projeler ortaya koyan bir parti olmaya devam edeceğiz. 2008 yılında yapılan kongreyle büyük bir çıkış yakaladık. 11 Temmuz'da yapacağımız İktidara Yürüyüş Kongresi ise yeni ve büyük sıçrayışın başlangıcı olacak. Bu kongreyle birlikte yeni bir dönemi başlatacağız. Yeniden büyük Türkiye'nin kurulması için gerekli olan adımları atacağız." şeklinde konuştu. Sürekli gerilim üreten, çatışan ve bunlardan beslenen bir siyasi yapının artık Türkiye'ye vereceği hiçbir şey kalmadığını belirten Kılıç, bundan sonra milletin toparlanma adresinin, sağlam ve güvenilir bir çatı olan SP olacağını iddia etti.

11 Temmuz'da Türkiye'de millet adına ve çözüm odaklı siyaset adına yeni bir sayfa açılacağını kaydeden Şerafettin Kılıç, şunları söyledi: "Bugüne kadar ortaya koyduğumuz eylem, çözüm projeleri ve siyasi kulvarda attığımız emin adımlarla Türkiye'de gerçekten ana muhalefet partisi gibi hareket ettik. Bundan sonrada da böyle olacağız. Kamplaşma ve kutuplaşmanın partisi olmadık, olmayacağız. Sağduyulu, kavga etmeyen, projelerle konuşan siyaset tarzımızı sürdüreceğiz. Bilgiye dayalı ve ahlâk ekseninde siyaset yapacağız."