BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şehitlerimizi ebediyete uğurluyoruz

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 3 askerin cenazesi, memleketlerine gönderildi.

Abone ol

Şemdinli ilçesi Beyyurdu Jandarma Karakol Komutanlığının emniyet unsurlarına yönelik dün gece teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Mahmut Yalçındağ (Kilis), Erkan Akdeniz (Iğdır) ve Volkan Yulalı'nın (Kars) cenazesi, Hakkari Asker Hastanesinde yapılan otopsinin ardından, ambulansla Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığına götürüldü.

Burada, Vali Muammer Türker ve Vali Yardımcıları Abdulkadir Duran, Yılmaz Kurt ile bazı kurum müdürleri ve askeri yetkililerin katıldığı törenin ardından şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşı, helikopterle Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Filosuna getirildi.

Helikopterden alınan şehit cenazeleri, askerlerin omzunda filo komutanlığında bekletilen askeri uçağa taşınarak, memleketlerine gönderildi.

Teröristlerce dün gece Şemdinli ilçesi Beyyurdu Jandarma Karakol Komutanlığının emniyet unsurlarına düzenlenen saldırıda, 3 asker de yaralanmış. Güvenlik güçlerince bölgede başlatılan operasyonlarda 12 terörist etkisiz hale getirilmişti.