BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,89
ALTIN 2.473,10
HABER /  DÜNYA

Su Sporları Festivali’ne görkemli açılış

Bitlis ve Van Valiliği tarafından düzenlenen ’4. Bitlis-Van Su Sporları Festivali’ görkemli bir açılışla başladı.<br/>Vatandaşların yoğun il...

Abone ol

Bitlis ve Van Valiliği tarafından düzenlenen ’4. Bitlis-Van Su Sporları Festivali’ görkemli bir açılışla başladı.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda açılış konuşmasını Vali Veysel Yurdakul yaptı. Olağanüstü bir gün yaşadıklarını ifade eden Yurdakul, “Bir taraftan Avrupa Birliği tarafından desteklenen, seçkin destinasyon olarak bilinen Nemrut Kalderası, güzelliği, mavisi bize sağladığı ve sundukları ile bir barış ve bir dostluk denizi olan Van Gölü etrafında siz değerli hemşehrilerimiz, dostlarımız ve kardeşlerimizle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Biliyoruz ve inanıyoruz ki bölgemiz gerek doğal değerleri gerek görsel ve tarihi değerleri ile sadece Bitlis bölgesine değil, Türkiye’de, hatta bütün dünyada çok büyük bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin farkına varmış olmanın ifadesi olarak bir taraftan Bitlis Eren Üniversitemiz, öbür taraftan Tatvan Kaymakamlığımız ve STK’larımız, değerli medya mensuplarımız ile birlikte bu değerli günü idrak ediyoruz. Gerçekten bu çalışmalar ve bu programdaki amacımız insanımıza daha fazla aş, daha fazla iş ve istihdam sağlamak ve sadece bu bölgede değil, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde önemli bir turizm destinasyonu olmaktır. Zaten mevcut bir potansiyelin oluşturulması, turizm ağlarına katılması başta Tatvan ilçemiz olmak üzere Ahlat, Adilcevaz ve Bitlis olarak turizmden daha fazla istifade etmektir. Ben bu bakımdan bu güzel organizasyonda emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Vali Yurdakul’un konuşmalarının ardından protokol tarafından 4’ncü Bitlis-Van Su Sporları Festivali’nin açılışı yapıldı.
Gün boyu yelken, kano, dragon, plaj futbolu, yamaç paraşütü yarışlarının yapılacağı festival, pazar günü de çeşitli etkinliklerle devam edecek.
(İHA)