BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Şu saate kadar en önemli olaylar!

Zamanınız yoksa günün öğle bülten özetine göz atın! Tek tıkla şu ana kadar olan günün en önemli gelişmeler;

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

PERVEZ MÜŞERREF’E TUTUKLAMA KARARI
İSLAMABAD - Pakistan’da yerel mahkeme, Pervez Müşerref’in 2007 yılında yargıçları görevden almasını kanuna aykırı buldu ve eski devlet başkanının tutuklanmasına hükmetti.
Kararın açıklanmasından hemen sonra, güvenlik ekibi tarafından mahkeme binasından çıkarılan Müşerref, kayıplara karıştı.

ÖZAL ŞEHİT SAYILACAK MI ?
ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Turgut Özal’ın şehit sayılmasıyla ilgili talebi değerlendirdi. Bozdağ, "Şüpheleri ortadan kaldıran kararı sonunda mahkeme verecektir. Mahkemenin kararı ne olur şu aşamada bilemiyoruz ama görev başında öldürülmüşse şehittir. Benim şahsi görüşüm de öyle" dedi.

ERDOĞAN EGE BÖLGESİ VEKİLLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
ANKARA - Başbakan Erdoğan, partisinin Ege Bölgesi milletvekilleriyle bir araya geldi.
Toplantıya ilişkin konuşan Ertuğrul Günay, Ege ve Karadeniz’de çözüm sürecinin iyi anlatılamadığı iddialarını yorumladı. Günay, "Bazı bölgelerden beklediğimiz desteği alamıyorsak bu bizim anlatmamızla ilgilidir. O eksiği gidermeye çalışacağız" diye konuştu.

BENZİNE İNDİRİM GELDİ
İSTANBUL - Akaryakıt dağıtım şirketleri, benzin ve motorin satış fiyatlarında indirime gitti.
Benzin ve motorinde litre başına 1 ila 2 kuruş arasında indirim yapıldı. İndirim bugün itibariyle yürürlüğe girdi.

TERİM VE GÜNEŞ ’EN İYİ TEKNİK DİREKTÖRLER’ LİSTESİNDE
İSTANBUL - So Foot dergisi, ’gelmiş geçmiş en değerli teknik adamlar’ listesini açıkladı. Listede Fatih Terim 48., Şenol Güneş’i ise 73. sırada yer aldı.

APPLE TAHTINI KAYBETTİ
İSTANBUL - Teknoloji devi Apple’ın hissesi, Aralık 2011’den bu yana ilk kez dün 400 doların altına geriledi. Eylül ayından bu yana piyasa değerinin yüzde 40’tan fazlasını kaybeden Apple, dünyanın en değerli şirketi unvanını da yitirdi. Firma, iPhone 5S ve ’ucuz’ iPhone’u yıl sonuna kadar piyasaya sürerek pazarda yeniden liderliği ele geçirmeyi hedefliyor.

2012 YILINDA 39 BİN 367 KİTAP YAYINLANDI
MANİSA - Uluslararası Standart Kitap Numarası İstatistikleri’ne göre, Türkiye’de 2012 yılında 39 bin 367 kitap yayınlandı.
Yayınlanan materyallerin sayısı 2011 yılına göre yüzde 3 artarken, en yüksek artış, yüzde 152,4 ile web tabanlı elektronik kitaplarda gerçekleşti.