BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

HER YERDE HALKIMIZIN DEVLETİNE BAĞLILIĞINI GÖRÜYORUM

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunu belirterek, “Her yerde halkımızın devletine bağlılığını görüyorum. Daima h...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunu belirterek, “Her yerde halkımızın devletine bağlılığını görüyorum. Daima huzurun, barışın kardeşliğimizi pekiştireceği umudumu korudum” dedi.
Abdullah Gül, sabah saatlerinde Ata uçağı ile geldiği Muş’ta ilk olarak Muş Valiliğine gitti. Burada güller ve Türk bayrağıyla karşılanan Abdullah Gül, halkı ve polis merasim mangasını selamladıktan sonra Vali Ali Çınar’ın makamına geçti. Burada bir açıklama yapan Gül, Cumhurbaşkanı olarak ilk defa Muş’a geldiğini belirterek, “Bütün illerimizi ziyaret ediyorum. Burada da olduğu gibi halkımızın gösterdiği teveccüh, devletine olan bağlılığını gösteriyor. Muş, Anadolu’nun kapısıdır. Tarihimizde yeri çok önemlidir. Türkiye’nin çeşitli sıkıntılarının olduğunu ve iyi şeylerin olacağını hep söyledim. Türkiye’de bugün güzel şeyler yaşanıyor. Barışın ve huzurun özlendiğinin sokağa yansıdığını görüyoruz. Halkın yüzünde mutluluk gördüm” dedi.
Geceyi Muş’ta geçireceğini ve uzun yıllar sonra Muş’a gelen ilk Cumhurbaşkanı olduğunu da ifade eden Abdullah Gül, “Aydınlık bir gelecek bizi bekliyor. Sabırla el birliğiyle çalışmamız gerekir. Doğu ve Güneydoğu illerimizi sürekli ziyaret ediyorum. Bugün de nasip oldu, buraya geldik. Her yerde halkımızın devletine bağlılığını görüyorum. Daima huzurun, barışın kardeşliğimizi pekiştireceği umudumu korudum. Herkesin kucaklaşacağına inanıyorum. İnsanın fıtratında sulh vardır. Etnik kökeni, dini, mezhebi farklı olabilir ama biz büyük bir devletiz. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet olduğu için farklılıkları da zenginliğimizdir. Demokrasi standartlarımızı yükseltmeliyiz. Kendi irademizle standartlarımızı yükseltmek onur vericidir. Ziyaretim var olan kardeşliğimizi pekiştirecek” diye konuştu.
Fazıl Say ile ilgili yöneltilen soruya cevap vermeyen Abdullah Gül, daha sonra basına kapalı olarak Vali Ali Çınar’dan brifing aldı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da Gül’e eşlik ediyor.
(İHA)