BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Su faturasını görünce şok oldu!

Ekiz, abonesi olduğu Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresine (SASKİ) itirazda bulundu.

Abone ol

 Akyazı ilçesinde evine 2 bin 53 liralık su faturası gelen Süleyman Ekiz, abonesi olduğu Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresine (SASKİ) itirazda bulundu.

Kuzuluk Mahallesi'nde yaşayan 67 yaşındaki emekli memur Ekiz, AA muhabirine, SASKİ'den gelen 2 bin 53 liralık su faturasının şaşkınlığını yaşadıklarını söyledi. 

Dört odalı evde 5 kişi yaşadıklarını, bugüne kadar su faturasının 30 lirayı geçmediğini belirten Ekiz, "Faturada bin 72 metreküp su harcadığımız ifade ediliyor. Bir aile bu kadar su harcayabilir mi? Üstelik faturada belirtilen tarihler arasında kanalizasyon çalışmalarından dolayı bir aya yakın susuzluk çektik. Durumu düzeltmek istedik ancak çözüm bulamadık" diye konuştu.

Faturada yanlışlık olduğunu SASKİ'ye bildirdiğini aktaran Ekiz, şunları dile getirdi: 

“Başvurudan sonra su saatini incelemek üzere görevliler geldi, saatte bir sorun çıkmadı, bu duruma görevliler de çok şaşırdı. Suyu sadece mutfak ve banyoda kullanıyoruz. Bahçemiz var ancak orada da kuyu suyu kullanıyoruz. Bir yanlışlık var ama ısrarla ödemem isteniyor. Bilirkişinin daha sonra durumu inceleyeceği belirtiliyor. 

Faturayı aldığımız günden bu yana sıkıntılı günler yaşıyorum. Yaklaşık bir hafta oldu ve durum düzelmedi. Uykularımı kaçıran bu durumun düzeltilmesini istiyorum."