BIST 9.056
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.297,79
HABER /  RAMAZAN

Yatsı namazları için akılları karıştıran iddia

Profesör Doktor Abdülaziz Bayındır'dan bir iddia daha geldi. Teravih yok diyen Bayındır, Ramazan'da yatsı namazının da vaktinde kılınmadığını öne sürdü.

Abone ol

Ünlü ilahiyatçılardan Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır, Diyanetin 1 saat fazladan oruç tutturduğu iddiası ile gündeme oturdu. Teravih namazı da yok iddiasında bulunan Bayındır, bu kez Ramazan'da yatsı namazının vaktinde kıldırılmadığını iddia etti.

Süleymaniye Vakfı'nın internet sitesi üzerindeki canlı yayınında konuşan Bayındır Hoca, teravih namazı sebebiyle yatsı namazının geç kıldırıldığı söyledi.

Bayındır'ın iddiası şöyle;

-"Yatsı namazını Diyanet İşleri Başkanlığı yatsının geçtiği saatte kıldırıyor. Kuranı Kerim'de namazın kazası diye bir şey yok. Ya vaktinde kılarsın ya kılmazsın. Diyanetin kıldırdığı vakit yatsı namazının bittiği vakittir. Buna hiç bir şekilde hakkı yok. Üstelik insanlara yatsı vaktidir diye ezan okuyor. Arkasından da namaz kıldırıyor."



1 SAAT FAZLA ORUÇ TUTUYORUZ İDDİASI - TIKLA TAMAMINI OKU

Abdülaziz Bayındır'a göre Diyanet sabah ezanını da vaktinde okutmuyor. Bu sebeple de Ramazan'da vatandaşlar 1 saat fazladan oruç tutuyor. ()

TERAVİH NAMAZI YOK

Teravih namazının da olmadığını iddia eden Bayındır Hoca, bunun aslında teheccüd namazı olduğunu söyledi. Bayındır Hoca "İsteyenlerin gece kalkıp kılacakları 20 rekatlık Teheccüd namazı Teravih diye kıldırılıyor. Resulallah hayatında hiç Teravih namazı kılmamıştır. Resulallah hergün gece teheccüd namazı kılmıştır. Ramazan'da da mescidde kılmıştır ama herkes evine gittikten sonra kılmıştır" dedi.