BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Şu avukatın yaptığına bakar mısınız?

İnternethaber yazarı Cesim Parlak, memleketi Kars'ta okuyan 1010 öğrenciye kışlık bot gönderdi

Abone ol

İnternethaber'in uzman yazarlarından Avukat Cesim Parlak, tek başına bir insanın neler yapabileceğini tüm canlılığıyla ortaya koydru...

İlkokulu Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Günindi köyünde okuyan  avukat Cesim Parlak,  kış şartların çok zor olduğunu belirterek , ihtiyaç sahibi 1010 öğrenciye kışlık bot gönderdi.  Parlak “üşümenin ne demek olduğunu orada yaşayanlar bilir” dedi.
 
‘Çocuklar üşümesin’ sloganı ile yola çıkan avukat Parlak,  çocuklar için 1010  çift botu  özel olarak hazırlattı. Her çocuk için ayrı ayrı isimlerine  yazılmış kutularda hediye paketiyle hazırlanan ayakkabılar çocukların okullarına gönderildi.


 
Gönderilen botların bayrama denk gelmesi ise çocuklara
 ayrıca da bayram hediyesi oldu. Doğup büyüdüğü memleketine bir vefa borcu olduğunu belirten avukat Cesim Parlak, herkesin gücü yettiği kadar etrafındaki çocuklara yardım etmeleri gerektiğini belirtti.
 
VEFA EN ÖNEMLİ DEĞERDİR
 
Mahkeme salonlarında da mağdur olanın yanında olan hatta zaman zaman hiçbir ücret almadan zor durumdaki insanları  savunan Cesim Parlak “Vefa en önemli değerlerimizde biridir. Geldiğim  yere vefa borcunu ödemek istiyorum. Karsta kış çok sert geçer. Üşümek ve karın üzerinde  kilometrelerce okula gitmek  nasıldır ben bilirim. Okula giderken o şartlarda çok üşüyordum. Parmaklarımızın ucu mor olurdu. Soğuktan donmak nasıl bir şeydir yaşayan bilir. Herkes elini cebine atarak, zor şartlarda okuyan çocuklara yardım etmeli.  ‘Çocuklarımızın mutluluğu  bizim sevincimiz olmalı. Hediyelerin bayrama  denk gelmesi de ayrı bir mutluluk verdi bana” dedi.