BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.444,35
HABER /  POLİTİKA

Şu anda referandum olsa 'hayır' oyları...

Star Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren bugünkü köşe yazısında referandum sonuçlarını değerlendirdi, YSK'ya itirazda dozu kaçıran CHP'ye yüklendi.

Abone ol

Star Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, bugünkü yazısında şu anda referandum olsa "hayır" oylarının bu kadar çıkmayacağını iddia etti.

Referandum sonuçlarını tanımadığını söyleyen Kılıçdaroğlu ve CHP kurmaylarının çok sert açıklamaları tepki çekti. YSK'ya itiraz eden ana muhalefetin hırçın tutumunu Taşgetiren, köşesinde ele aldı.

Türkiye'nin süratle istikrara kavuşmak istediğini belirten yazar, “Tayyip Erdoğan'la hesaplaşmak” bazı küresel odakların masasında olduğuna dikkat çekti.

"CHP, yani ana muhalefet partisi, bu odaklarla ve onların hesaplarıyla birlikte mi görünecek, hatta hareket edecek? Bunu yaparken yüzde 48.6'yı yanında bulabilir mi?" diye soran Taşgetiren, cevabını kendisi böyle verdi:

YÜZDE 25'İ BİLE YANINDA BULAMAZ

"Ben söyleyeyim: Bunu yaparken CHP'nin klasik oyu olan yüzde 25'i bile yanında bulamaz. Çünkü sokak eylemleri ülkeyi bir kör dövüşünün içine sürüklemek demektir. Öyle bir süreç, CHP'yi de, Kılıçdaroğlu'nu da alır, ateşin içine sürükler. Türkiye bu tür komploları göğüsler. Evet ciddi rahatsızlık olur ama sonunda göğüslenir bu komplo. Ama CHP, marjinal bir yapı haline gelir."

CHP NORMALLEŞMELİ

Kobani olaylarında HDP'nin üstlendiği rolün şimdi CHP'ye verilmek istendiğini savunan yazar, ana muhalefet partisine böyle sesleniyor:

"Bana göre CHP, referandum öncesindeki “Türkiye dersi”ne daha bir yoğun çalışmalı. O, “Türkiye'yi öğrenme” süreci idi bir bakıma. Benim “CHP'nin normalleşmesi” dediğim şeydi. Başarılabilir mi bilmem, kadroları “Doğru okuma” yöntemlerine sahip mi bilmem ama bir ipucu yakalandı denebilir referandum sürecinde. CHP normalleşirse Türkiye kazanır. CHP için şu an en kötü tanımlama “Eski kodlarına sür'atle döndü” yargısıdır."