BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Şu anda bir mucizeye bakıyorsunuz!

Şu anda bir mucize okuyorsunuz çünkü bundan 10 sene önce o mucize olmasaydı, burası olamayacaktı!..

Abone ol

İnternethaber.com'un kuruluşunun 10. yılında sitenin genel yayın yönetmeni Süleyman Özışık SKY TV'ye konuk oldu ve bugünlere nasıl gelindiğini anlattı.

Süleyman Özışık'ın ilk sözü "şu anda aslında bir mucizeye bakıyorsunuz" oldu ve bu cümlesini şöyle açıkladı:

BİLEZİKLERİNİ ÇIKARIP VERDİLER, 'YETER Kİ SİTEYİ KAPATMAYIN' DEDİLER!

"2001 yılında internethaber ekonomik kriz nedeniyle bitkisel hayata girmişti. "Hoşçakalın dostlar, sitemizi kapatıyoruz" diye yaptığımız kapanma haberi Türkiye'yi ayağa kaldırdı.  Amerika'dan, Avustralya'dan insanlar akın akın aradı. Ev hanımları, çalışan hanımlar bileziklerini yüzüklerini çıkarıp 'Allah rızası için bu siteyi kapatmayın. Size ihtiyacımız var. Maddi anlamda neye ihtiyacınız varsa yanınızdayız' dediler. Bu anlamda desteği arkasına alan bir sitedir internethaber, sadece bir haber sitesi değildir."

OKURUMUZA ASLA İHANET ETMEYECEĞİZ

Süleyman Özışık İnternethaber'in yayın anlayışını da şöyle anlattı:

"İnternet haberciliğinde bizim payımıza düşen şudur: Biz bugün 10 yılı geride bıraktık. O gün kapımızın önünde ağlayan, 'Lütfen kapatmayın, biz doğru dürüst ve anında haberciliği sizden gördük. Görmek istediğimizi, duymak istediğimizi hep sizden duyduk. Lütfen kapatmayın' diyen okurlarımız hep gözümüzün önünde oldu ve onlar bizim namus ar meselemiz oldu. "Onlara ve onların bu temiz duygularına hiçbir zaman ihanet etmeyeceğiz" dedik. Daha o günlerde bir yasamız, bir kanunumuz yokken kendi kendimize bir söz verdik.. "Asla kimsenin uşağı veya kölesi olmayacağız, kimse ye beylik de taslamayacağız" Biz kendi kulvarımızda bu şekilde devam ediyoruz.

İNTERNET SİTELERİNİ SİLAH OLARAK KULLANIYORLAR

İnternet gazeteciliğinin önündeki tek sorunun 'yok sayılmak' olduğunu belirten Özışık sözlerini şöyle sürdürdü.

"Maalesef bugün Türkiye'de bazı internet gazeteleri dünyanın çeşitli yerlerinde olduğu gibi ellerindeki internet sitesini bir silah olarak kullanabiliyor, bir tehdit ve şantaj aracı olarak kullanabiliyor ama şunu açıkça söyleyeyim. Devlet kanadından bize gelmeyen desteğin etkisiyle böyle sürüyor. Yaklaşık 10 yıldır Türkiye'de internet medyası çok güçlü bir şekilde var ama göreve gelen hükümetler bizi hep yok saydılar. Medya kuruluşu olarak değer kazanmadık. O gözle bakmak istemediler.. Bakın internethaber.com bugün 38 kişiyi bünyesinde çalıştıran 5 ayrı gazatesi olan bir yayın kuruluşu. Türkiye'deki ve dünyadaki bütün gelişmeleri anı anına sitemizde yayınlıyoruz. Günde yaklaşık 550-600 bin ayrı IP adresine, yani ayrı ayrı isimlere ulaşıyoruz. Ayda yaklaşık 150 milyon sayfamız dönüyor. Günlük 5-5,5 milyon sayfamız dönüyor ama hala biz gazeteci olarak sıfatlandırılamadığımız için bundan faydalanan bazı site sahipleri 'nasıl olsa benim bir yasam yok, cezam yok' diyerek, künyesini adresini yazmadan istediği kişiyi istediği şekilde karalayabiliyor. O siteyi bir silah olarak kullanabiliyor. Sizin programınız aracılığıyla bu programı izleyen devlet kanadından herhangi birisi varsa bir kez daha istirham ediyoruz. Bizler gazeteciyiz. Gazeteci olarak anılmak istiyoruz. Sorunlu değil, sorumlu olmak istiyoruz.

HSYK MADDESİ KABUL EDİLİR

Özışık gündemdeki Anayasa Değişikliğine ilişkin gelişmeler için de şöyle fikir beyan etti:

"Parti kapatma maddesiyle ilgili Ak Parti'nin yaşadığı yol kazası sonrasında Tayyip Erdoğan'ın zehir zemberek bir açıklama yapması bekleniyordu, redci vekillerini yerden yere vurması bekleniyordu. Ama şahsi kanaatime göre Ak Parti bu badireyi çok kolay bir şekilde, beklenen hasarın çok çok altında atlattı. Bugünkü maddeyle ilgili olarak bugün görüşülen maddelerin sorunsuz geçeceğini düşünüyorum.

Reddedilen maddeyle ilgili olarak da Ak Parti'den kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmüyorum. BDP'nin bir sıkıntı yarattığını ve milletvekillerinde BDP'nin kamuoyunda bilindiği şeklinde terör örgütüyle diz dize olmasının bir endişe yaratması nedeniyle bu yasanın çıkmadığını düşünüyorum.

HSYK konusunda ise bugün bazı şaşkınlıklar yaşayabiliriz ama okur yorumlarımıza bakarsak HSYK maddesininn 335-338 bandında kabul edileceğini düşünüyorum."