BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

STK’lar çözüm sürecine destek için buluştu

Üsküdar’da İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gençlik Platformu’nun organizasyonuyla bir araya gelen STK başkanları, belediye başkanları ve işadam...

Abone ol

Üsküdar’da İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gençlik Platformu’nun organizasyonuyla bir araya gelen STK başkanları, belediye başkanları ve işadamları çözüm sürecine destek verdi.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gençlik Platformu tarafından organize edilen ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen STK başkanları, belediye başkanları ve ünlü işadamlarının katılımıyla dün akşam Üsküdar Belediyesi Kültür Merkezi’nde çözüm sürecine katkıda bulunma adına zirve toplantısı yapıldı.

Toplantıya katılanlar arasında AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da yer aldı.

AB Bakanı Bağış, Başbakan’ın mesaisinin büyük kısmını, Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşlarına çözüm sürecini anlatmak için farklı yerlerde toplantılara katıldığını söyledi.

Bakan Bağış, aynı zamanda Başbakan Erdoğan’ın “Akil Adamlar” haricinde İTO Gençlik Platformunun “Çözüm Süreci”ne destek vererek Türkiye’nin önemli STK temsilcileri ile gerçekleştirdiği zirve toplantısı için de mutluluk duyduğunu ve teşekkürlerini iletti. Türk milletinin birlikteliğe gerçekten hazır ve karar verdiğini ifade eden Bağış, 63 kişiyi çözüm sürecini anlatılması için sembolik olarak seçtiklerini ancak bu toplantıdan sonra daha çok emin olduğunu ve şuan Türkiye’de 75 milyon akil insan olduğunu belirtti. Çözüm sürecinin önemli bir süreç olduğunu ve terör belasından bu ülkenin bir an önce kurtulması gerektiğini belirten Bağış, şöyle konuştu:

“Çözüm süreci, yeniden kardeşlik dokusunu güçlendirme sürecidir. Aynı zamanda bu ülkenin 2023 hedeflerine ulaşması için birlikte ter dökme sürecidir. Teröre karşı mücadelede bizim kardeşlik dokumuzun güçlü olması gerekir. Teröristin Müslüman, Müslüman’ın da terörist olması mümkün değildir. Çünkü bunlar birbirine zıt kavramlardır. Bir insanı öldürmeyi tüm insanlığı öldürmekle eş değerde tutan bir din mensuplarının terörle işi olamaz."

Terörün dünyada da insanların başına bela olduğunu ifade eden Bağış, Boston’daki patlamaları hatırlatarak, terörün her yerde ciddi bir mesele olduğunu ve lanetlenmesi gerektiğini belirtti.

İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise “Türkler; Kürtlerle, Çerkezlerle, Lazlarla, Kafkaslarla bir bütün olmuş birlikten çocukları olmuştur ayrılmaları asla mümkün değildir" dedi.

İTO Gençlik Platformu Başkanı Fatih Güner de, “Türkiye’de ilk defa STK’ların en büyük katılımlı toplantısını düzenledik. Çözüm Sürecine katkı sağlamak için daha kapsamlı çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Celal Erdoğan, “Barış sürecinin Türkiye’ye fayda getireceğine inanıyorum. Bu sürece katkı sağlamak ve barışa evet demek için bu organizasyona katıldık. Hükümetimizin doğru yolda olduğuna inanıyoruz” derken, Van Gölü ve Çevresi Dernek Başkanı İş adamı Yusuf Tuncil ise, “Allah bütün peygamberlerini bizim bölgeye göndermiş. Nuh’un gemisi Cudi’ye inip sizler, dünya ya buradan yayıldığınız için hepiniz, bizim kardeşimizsiniz. Anadolu’da yaşayan herkes, birbirinin elini tutarak oynar. Halay, horon ve bar öyledir. Bizler, madem birbirimizin elini tutarak oynayacaksak, biz Güney Doğulu kardeşleriniz, size barış elimizi uzatıyoruz. Tutun elimizi, bu ülkeye barış ve kardeşlik gelsin. Yaşasın barış” diye konuştu.

Barışa Evet De Silahı Engelle (BESE) Platformu Sözcüsü Av. Abdullah İslamoğlu da, “Türkiye’nin dört bir yanından katılan STK temsilcileri barış ve kardeşlik mesajları karşısında duygulandım. Biran önce çözüm süreci güzel bir şekilde meyvelerini verir. Kardeşlik ve barış içinde beraberce güzel günler geçirerek yaşarız” şeklinde konuştu.

Diyarbakır Kültür ve Sanat Tanıtım Derneği Başkanı Meteni Deveci ise, “Doğu ve güneydoğu platformlarıyla birlikte hareket ediyoruz. Çözüm sürecine katkıda bulunma adına her yerde toplantılar yapıyoruz. Barış ve kardeşlik için herkesin bu sürece katkıda bulunması gereklidir” dedi.

(İHA)