BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.453,46
HABER /  DÜNYA

ABDULLAH GÜL’DEN BALKON KONUŞMASI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Bu gösterdiğiniz sevgi, tüm Türkiye’ye gösterdiğiniz sevgidir. Bugün memleketimizde güzel şeyler oluyor. Tabii ...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Bu gösterdiğiniz sevgi, tüm Türkiye’ye gösterdiğiniz sevgidir. Bugün memleketimizde güzel şeyler oluyor. Tabii farklılıklarımız var. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görmeliyiz” dedi.
Abdullah Gül, Muş Valiliğinden sonra geldiği Muş Belediyesi önünde de büyük bir coşkuyla karşılandı. Halkı selamlayan Gül, davul çalan bir çocuğa ise bahşiş verdi. Barış güvercinlerinin de uçurulduğu alanda toplanan kalabalığa belediye binasının balkonundan seslenen Abdullah Gül, birlik mesajları verdi. Büyük bir millet olduğumuzu ve farklılıklarımızın da olacağını ifade eden Gül, “Bu gösterdiğiniz sevgi, tüm Türkiye’ye gösterdiğiniz sevgidir. İlk defa Cumhurbaşkanı olarak aranızda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün memleketimizde güzel şeyler oluyor. Tabii farklılıklarımız var. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görmeliyiz. Huzur, barış ve kardeşlik bu milletin vasfıdır. Bu ülke hepimizin. Hepimiz birbirimizle eşitiz. Tabii sıkıntılarımız olacak ancak yapılan cesur çalışmaları mutlulukla izliyorum. Huzur, barış, kardeşlik olmazsa kalkınma da olmaz. Ülkemizin bu bölgesinin kalkınmaya ihtiyacı var. Ekonomik olarak da desteklenmelidir” dedi.
Balkondan halka gül de atan Cumhurbaşkanı, ardından Belediye Başkanı Necmettin Dede’nin makamına geçti. Burada belediye şeref defterini imzalayan Gül, basına kapalı olarak Başkan Dede’den brifing alıyor.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da Gül’e eşlik ediyor.
(İHA)