BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

MEZARLIKTA PATLAMAMIŞ TOP MERMİSİ BULUNDU

Pendik’te bir mezarlığın duvarının yapımı sırasında patlamamış top mermisi bulundu. 30 kilogram ağırlığındaki merminin 1. Dünya Savaşı’ndan ...

Abone ol

Pendik’te bir mezarlığın duvarının yapımı sırasında patlamamış top mermisi bulundu. 30 kilogram ağırlığındaki merminin 1. Dünya Savaşı’ndan kaldığı tahmin ediliyor.
Kavakpınar’daki Koca Mezarlığı’nın duvarının yeniden yapılması çalışması sırasında, dozerle toprağı kazan işçiler, top mermisi buldu. Çalışmaları durduran işçiler, durumu polise bildirdi. İşçilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, top mermisinin bulunduğu alanda geniş güvenlik önlemleri aldı. Bir süre sonra olay yerine gelen bomba imha uzmanı, yaklaşık 30 kilo olan top mermisinin patlamamış olduğunu tespit etti. Daha sonra 1. Dünya Savaşı’ndan kaldığı tahmin edilen top mermisinin imha edilmesi için askeri yetkilileri arayan polis ekipleri, yetkililerden olumsuz cevap aldı. Alınan olumsuz cevaptan sonra bomba imha uzmanı ekipler, patlamamış top mermisini alarak imha için askeri yetkililere teslim etmek üzere bölgeden götürdü.
Mermiyi bulan kepçe operatörü Ömer Yıldırım, “Biz burada çevre düzenlemesi yapıyorduk. Kepçeye bir cisim takıldı. Yere bırakıp baktığımda top mermisi olduğunu gördüm ve hemen polisi aradım” dedi.
(İHA)