BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,72
ALTIN 2.434,37
HABER /  SEÇİM

Star'ı bölen adamdan ikinci bomba! Geri adım yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasına şiddetle karşı çıkan Tarhan Erdem bugünkü yazısıyla şimşekleri üzerine çekecek.

Abone ol

Seçim sonuçları üzerine yaptığı isabetli tahminlerle adını duyuran KONDA Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve Radikal gazetesi yazarı Tarhan Erdem bugün yine hükümet cephesini karıştıracak bir yazı yazdı.

Geçen hafta Başbakan Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı olmaması konusunda uyaran Tarhan Erdem, Star gazetesinden iki yazarı birbirine düşürmüştü.

Erdoğan'ın başdanışmanı ve Star gazetesi yazarı Yalçın Akdoğan analizi saçmalık olarak nitelerken köşe arkadaşı ve Gül'e yakınlığı ile bilinen Fehmi Koru ise aynı analize övgüler dizmişti.

Tarhan Erdem bugün Radikal'deki köşesinden yine Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yazdı. "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iktidar partisinin adayı, AK Parti Başkanı ve Başbakan Erdoğan'dır" diyen Erdem, Erdoğan'ın Köşk'e çıkması halinde yaşanacak sıkıntıları yazdı.

 "Yüzde 45 oy alan bir partinin liderinin dört ay sonra yapılacak CB seçiminde tartışılan mesele. Sayın Erdoğan'ın aday olma hakkı olup olmaması ya da seçilip seçilmemesi değildir. Asıl tartışılmasını gerekli bulduğum, Sayın Erdoğan'ın seçilmesinin riskleridir" diyen Erdem şöyle devam etti:

tarhan erdem yalçın akdoğan fehmi koru tarhan erdem cumhurbaşaknlığı seçimi eleştiri.jpg

Sayın Erdoğan'ın aday olması ve sonuçlarıyla ilgili tartışmamız gereken risklerden bazılarını not etmek istiyorum:

-İktidar partisi CB adayının belirleme çalışmalarının, aday adayı olduğu bilinen Sayın Erdoğan'ın başkanlığında yürütülmesinin CB seçimlerinde uygulanacağı bilinen yasalara uyumu;

-İlk kez halk tarafından seçilen CB'nin, anayasanın 104'üncü maddesinde yazılı "görev ve yetkiler'le uyumu;

-CB seçim döneminin başında başbakan olan bir kişinin. CB seçildiğinde partisiyle ilişkisinin kesilmesi;

-CB seçim döneminin başında başbakan olan bir kişinin, nasıl sorumsuz CB olacağı;

-Adaylığının ilanıyla birlikte Sayın Erdoğan'ın başbakanlığa devam edip edemeyeceği;

- CB'ye iktidar partisi lideri ve başbakanın seçilmesinin, anayasanın Cumhuriyetin Temel Organları başlıklı üçüncü kısmına (özellikle Yasama ve Yürütme Bölümlerinin maddelerine) uyumu;

-Sayın Erdoğan'ın CB olarak sorumlu başbakanla ilişkisinin düzenli yürümesi olasılığı;

- Sayın Erdoğan'ın 2015 seçimlerinde CB olarak tarafsızlığı ve bunlara bağlı birçok husus tartışılmalıdır, tartışılmaktadır.

SEÇİM SONUÇLARINI BİLEN ADAM ERDOĞAN'I UYARDI... TARHAN ERDEM ERDOĞAN UYARI

TAMİR EDİLEMEYECEK YANLIŞLIKLAR...

Bu tartışma konularını ciddi bulduğum için geçen yazımda; Sayın Erdoğan'ın CB adaylığının, ülke için tamir edilemeyecek yanlışlıkların başlangıcı olduğunu, son günlerdeki konuşmalarına atıf yaparak yazmıştım.

Ben Türkiye'nin bu denemenin yapılacağı bir ülke olmadığı ve halkımızın iktidar partisi başkanlığı, Başbakanlık ve CB'nin birleştirilmesine izin vermeyeceği kanısındayım. Yurttaşlarımla paylaşmak istediğim anayasaya aykırı bu girişimin, memlekete büyük hizmetler yapmış AK Parti ve onun başkanının, sonunda ülkemizin ve yurttaşlarımızın başına umulmayacak belalar getireceği inancımdır.

Tarhan Erdem yazıları