BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,74
ALTIN 2.433,15
HABER /  GÜNCEL

Star TV'de tatsız konular kaçınılmaz

Doğuş Yayın Grubu tarafından yapıldığına dair haberler üzerine DYG Genel Müdür Yardımcısı Ömer Özgüner bir açıklama yaptı.

Abone ol

Doğan Grubu ile anlaşarak Star TV'yi bünyesine katan Doğuş Yayın Grubu'ndan gündemdeki işten çıkartamlara dair bir açıklama geldi.

DYG Genel Müdür Yardımcısı Ömer Özgüner imzasıyla yapılan açıklamada işten çıkartma haberleri doğrulanırken tasarruf hakkının kendilerinde değil Doğan Grubu'nda olduğu savunuldu. Açıklamada "Böylesine büyük devirlerde tatsız konuların gelişmesi de kaçınılmaz" denildi.

İşte Özgüner'in açıklaması:

Bilindiği üzere Star TV’yi bünyesinde barındıran Işıl Televizyon Yayıncılık’ın, Doğuş Yayın Grubu’na satışına ilişkin sözleşme imzalandı; ancak satış ve devir işleminin sonuçlanması için RTÜK ve Rekabet Kurumu’nun izinleri gerekiyor. Dolayısıyla şu anda Doğuş Yayın Grubu’nun mevcut kadrolar üzerinde bir tasarruf hakkı yok. Ama böylesine büyük devirlerde tatsız konuların gelişmesi de kaçınılmaz. Bu değişim yeni fırsatları da doğuracaktır. İşten çıkarılanlar olduğu gibi sektörde yeni iş alanlarının açılması  ve yeni isimlerin kadroya katılmasına neden olacaktır. Bunun uzun bir süreç olduğu unutulmamalı ve o şekilde değerlendirilmeli.