BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.433,35
HABER /  POLİTİKA

BDP'den PKK'lılar için gövde gösterisi

BDP Genel Başkanı Demirtaş, öldürülen PKK'lıların cenazelerinde gövde gösterisi istedi!

Abone ol

BDP eş Başkanı Demirtaş'tan tehlikeli çağrı! Hakkari'de 24 askerin şehit edilmesinin ardından başlatılan askeri operasyonlarda öldürülen PKK'lılar için cenaze töreni isteyen Demirtaş, partililere bu cenazelere katılmaları yönünde çağrıda bulundu.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Malatya'da 24 teröristlere ait olduğu iddia edilen cenazelere ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu vahşete karşı hiç kimse sesiz kalmamalıdır, suskun kalan insanlığını yitirir. Bütün halkımız cenazelerine en üst düzeyde sahip çıkmalıdır bu vahşete en üst düzeyde tepkisini göstermelidir” dedi.

90'LI YILLARA DÖNÜLDÜ İDDİASI

Demirtaş, cenazelerin Çukurca taburunda 90'lı yıllarda olduğu gibi basına teşhir edilmek istendiğini, ancak deprem nedeniyle bunun ertelendiğini belirterek, "Bu durum Bayramı bizim için yine Bayram olmaktan çıkarmıştır" dedi.

"Ortaya çıkan bu durum vesilesiyle tüm halkımızı duyarlılığa çağırıyorum" ifadelerini kullanan Demirtaş şöyle devam etti:

"Bu vahşete karşı hiç kimse sessiz kalmamalıdır, suskun kalan insanlığını yitirir. Bütün halkımız cenazelerine en üst düzeyde sahip çıkmalıdır bu vahşete en üst düzeyde tepkisini göstermelidir; çünkü bu kabul edilebilecek ve hiç birimizin normal göreceği bir şey değildir. Halkımızda bu konuda gerekli tavrı ortaya koymalıdır. Halkımızdan bugün itibariyle beklediğim tavır budur. Cenazelere en üst düzeyde sahip çıkmalıdır."

BDP: "ACIMIZ ÇOK BÜYÜK"

Gülten Kışanak'ın da imzaladığı açıklamada, TSK'nın Çukurca bölgesinde düzenlediği son hava ve kara operasyonlarında 24 PKK'lının öldürüldüğü hatırlatılarak, şunlar söylendi:

"Gencecik bedenlerin bu acımasız savaşta birer birer aramızdan ayrılması bizleri ve halkımızı katlanılması zor bir süreçle karşı karşıya bırakmaktadır. Acımız büyük, yüreğimizdeki yara derindir. Tüm halkımızın başı sağ olsun. Yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet, ailelerine, yakınlarına başsağlığı diliyoruz."

TERÖRİST CENAZELERİ MALATYA'YA GETİRİLDİ

Hava operasyonlarında öldürülen 24 PKK'lının cenazesi Malatya'da Adli Tıp Kurumu'nda tutulurken, cenazelerin işlemler tamamlanmadığı gerekçesiyle ailelere verilmediği iddia edildi.

DİYARBAKIR'DA GÖSTERİ DÜZENLENECEK

Öte yandan yarın Diyarbakır'da bu durumu protesto etmek için kepenk kapatma çağrısı yapıldığı yönünde çeşitli söylentiler dolaşıyor. PKK terör örgütüne yakınlığı ile bilinen haber ajanslarında yer alan bilgilerde, halka operasyonların durması yönünde eylem çağrısında bulunulduğu ileri sürüldü.