BIST 10.557
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.431,28
HABER /  GÜNCEL

Star TV kimin olacak?

Kıran kırana geçen ihalenin galibi Aydın Doğan. Ancak Rekabet Kurulu'nun vereceği karar bu galibiyeti geçersiz kılabilir. Peki bu takdirde Star TV kimin olacak?

Abone ol

Star TV'nin Doğan Yayın Holding'e satışı sonrasında rekabete aykırı bir durumun oluşup oluşmayacağını değerlendiren Ahmet Ertürk şunları söyledi: 'Star TV'yi satacağımızı biz Rekabet Kurulu'na daha önce bildirdik. Rekabet Kurulu da gereken şartları bize bildirdi. RTÜK'te böyle bir mekanizma yok. Biz piyasayı düzenleyecek kurul değiliz. Rekabet açısından biz olaya bakmayız. Bizim işimiz satmak ve en iyi fiyata satmak. Rekabet Kurulu da zaten bize yerli aktör Star'ı alırsa rekabet açısından sorun olmaz görüşü bildirmişti.'

'Normal şartlarda bir problem çıkmaz diye düşünüyorum' diyen Ertürk, 'İyi fiyatlar elde ettik. Yeni bir ihale yapılırsa bu fiyatlara ulaşamayabiliriz. Zaten onaylanmazsa ikinci en iyi fiyat geçerli olur. Yani Doğan'a satış onaylanmazsa Ciner'in alma hakkı doğacaktır' ifadesinde bulundu.

Star Grubu'nun diğer medya organları için paket satış yöntemi izlenebileceğini de bildiren Ertürk, 'En yüksek fiyatı nasıl alacaksak ona göre bir strateji izleyeceğiz. Star Gazetesi'nin alıcısı çıkmazsa muammel bedeli gözden geçiririz' dedi.

CANWEST ŞAŞIRTTI

Kanadalı Canwest'in Star TV'yi alamamasının kendileri için sürpriz olduğunu açıklayan Ertürk, 'Açıkçası beklemiyordum. Bir yabancı yatırımcı bir radyo ile sektöre girmez sonuçta. Ben Canwest'in Star TV'yi alacağını düşünüyordum' diye konuştu.

Ertürk ayrıca, 'Türkiye bir ortaçağ yaşadı. Bu ortaçağın hesabı verilmedi henüz. Şimdi birilerinin çıkıp bizim yaptıklarımızı küçümsemesinin bir anlamı yok. Bu ortaçağ yaşanırken birileri seyretti' dedi. Off-shore konusuna da değinen Ahmet Ertark, 'Off-shore'da Bakanlar Kurulu kararıyla bir düzenleme yapılarak ödemelerin yapılması gerekir. Aksi halde alacaklar için ayrı ayrı davalar açılacaktır ve bizim için daha fazla maliyetli olacaktır' dedi.

Telsim'de sorunlar sürüyor

Telsim ile ilgili alıcılarla görüşmeler yaptıklarını ancak bazı hukuki sorunların bulunduğunu bunun aşılması durumunda Telsim'in daha yüksek bedelle satılacağını da ifade eden Ertürk, 'Hukuki problemlerin yaşanmaması için Motorola'nın borcunu ödüyoruz çünkü kazanılan ve devam eden birçok dava var. Nasıl satmaktan sorumluysak borçlardan da sorumluyuz. Nokia'ya satışın yüzde 7,5 payını, Motorola'ya da 2. 2 milyar dolar borca karşılık yüzde 20'lik payı vereceğiz' dedi.

Kaynak: Habertürk TV