BIST 10.248
DOLAR 32,29
EURO 34,77
ALTIN 2.395,35
HABER /  DÜNYA

Staline tartışmalı onur ödülü

Tarihin en tartışmalı karakteri Stalin'e verilen ödül şaşırttı. Ruslar kendi tarihlerini oyladı. Stalin'e onur verildi.

Abone ol

Sovyet rejimi liderlerinde Josef Stalin, Ruslar tarafından Rus tarihinin en önemli üçüncü kişisi seçildi.

BÜYÜK TERÖR
Stalin tarihin en tartışmalı eylemlerine de imza attı. Büyük Temizlik ya da Büyük Terör diye adlandırılan savaş tartışmalı bir savaş oldu. Hitler’in toplama kamplarında Stalin’in kamplarında ve hapishanelerindekine kıyasla daha fazla sayıda insan öldü. I. Dünya Savaşı sırasında, birkaç gün içinde, bir milyondan fazla Ermeni öldürüldü.
Hürriyet'e göre; Rusya devlet televizyonu, Rus tarihinin en önemli kişisini belirlemek için bir anket düzenledi. Ankette Sovyet rejiminin Lenin'den sonraki en önemli figürü olan Josef Stalin damgasını vurdu. Stalin anket sonucuna göre Rus tarihinin en önemli üçüncü kişisi seçildi. 

4,5 MİLYON KİŞİ OY VERDİ

90 gün süren ankete internet ve SMS üzerinden 4.5 milyon oy geldi. Stalin anketi uzun süre birinci götürmesine rağmen 520 bin oyla üçüncü oldu.

Stalin'in Rus tarihinin en önemli üç kişisinden biri seçilmesi bazı tarihçiler tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Stalin'in yeni bir dünya düzeni yaratmak için Kafkaslar'da bazı halklara katliam yaptığı iddiaları var. Stalin ayrıca rejim muhaliflerini Sibirya'da kamplara sürmekle de tanınıyor.