BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SPOR

Spurs güle oynaya şampiyon

San Antonio Spurs seriyi bozmadı. Güle oynaya 4-0'la rakibini parçaladı.

Abone ol

NBA final serisinin 4. maçında Cleveland'ı deplasmanda 83-82 yenen San Antonio Spurs, seride durumu 4-0'a getirerek şampiyonluğa ulaştı.

Spurs NBA tarihinde, Boston Celtics, Chicago Bulls ve Los Angeles Lakers'tan sonra final serisini maç kaybetmeden tamamlayan 4. takım oldu. Spurs’ün Fransız yıldızı Tony Parker, final serisinin en değerli oyuncusu seçilerek, bu ödülü alan ilk Avrupalı oyuncu oldu.

Maça kötü bir başlangıç yapmasına rağmen Tony Parker’ın skorer oyunu ile oyunun kontrolünü ele alan San Antonio Spurs, 2. periyotta rakibine yalnızca 14 sayı şansı tanıdı ve ilk yarıyı 5 sayı farkla önde kapattı.

Son periyota 11-0’lık bir seriyle başlayan Cleveland Cavaliers, 8 sayılık farkı kapatarak 3 sayı farkla öne geçti. Maçın son bölümünde üst üste hücum ribauntları almayı başaran San Antonio Spurs, Manu Ginobili’nin kritik şutları sayıya çevirmesiyle, rakibine 14-3’lük bir seri ile karşılık verdi ve faul çizgisinden büyük problem yaşamasına rağmen sahadan 83-82 galibiyetle ayrılarak, son 5 yılda 3., genelde ise 4. şampiyonluğuna uzandı.