BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,76
ALTIN 2.491,27
HABER /  GÜNCEL

Sporculardan toplu İsrail eylemi

Başkentli amatör sporcular, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını, yanlarında getirdikleri topları İsrail Büyükelçiliği Konutu’na atarak ...

Abone ol

Başkentli amatör sporcular, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını, yanlarında getirdikleri topları İsrail Büyükelçiliği Konutu’na atarak protesto etti.
Amatör Sporcular ve Spor Adamları Derneği ile Sportif Eğitim Uzmanları Derneği üyeleri, iftardan sonra İsrail’in Atatürk Bulvarı Protokol Yolu üzerindeki Büyükelçilik Konutu önünde toplandı. Beraberlerinde getirdikleri futbol toplarını İsrail Büyükelçilik Konutu’na doğru atan protestocular, sporcuların da ‘Gazze’ye yapılan saldırılar karşısında sessiz kalmadıklarını belirtmek istediklerini dile getirdi.
Gurup üyeleri adına açıklama yapan Ensar Kurt, “Gazze işgal altındayken, Gazze kan ağlarken, Gazze tüketilirken biz susamayız. Bu hepimizin onur sınavıdır. Bu sınavdan geçemeyen vahşetin ortağıdır.
Biz işgale, ambargoya ve katliama karşıyız. Spor camiası Gazze’te karşı sessiz dedirtmeyiz. Sporun rotası barış, dostluk ve kardeşliktir” ifadelerini kullandı.
(İHA)