BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Sözleşmeli çalışanları kadroya geçirdik

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sözleşmeli personelleri kadroya geçirdiklerini belirterek, “İETT ve itfaiyede taşerondan ...

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sözleşmeli personelleri kadroya geçirdiklerini belirterek, “İETT ve itfaiyede taşerondan aldığımız hizmetin kadroya geçirilmesiyle ilgili çalışmamız var” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Kurban Bayramı dolayısıyla Edirnekapı’nda bulunan Zabıta Müdürlüğü ve İETT’yi ziyaret etti. Topbaş, burada belediye çalışanlarıyla bayramlaştı. İlk öce İETT’yi ziyaret eden Topbaş’a burada yaptığı konuşmanın ardından kendisine plaket ve çiçek verildi. Daha sonra otobüs ve metrobüs sürücüleriyle tek tek bayramlaşan Topbaş, bayramlaşmak için sırada bekleyen çocukları severek onlara bayram harçlığı verdi. Ardından Zabıta Amirliği’ne geçen Topbaş’ı burada zabıta çalışanları karşıladı. Burada ayakkabısını da boyatan Topbaş kendisi için ayrılan salona geçti. Topbaş, yaptığı konuşmada, İstanbul’da geçmişte kurban kesimlerinde çok kötü görüntülerin ortaya çıktığını ifade ederek, İstanbul’a yakışmayan sıkıntıların yaşandığını geçmişte çok gözlemlediklerini söyledi. Topbaş, “Ben özellikle hepinize, zabıtamıza teşekkür ediyorum. Yapılan çalışmalar ve uyarılar münasebetiyle ağırlıklı olarak geçmişle kıyaslanamayacak kadar bir değişim ortaya çıktı. Özellikle İstanbul ölçeğinde belediyemiz olarak kurban satış mahallerini ve kesim alanlarını İBB olarak çok daha hijyen ve doğru bir şekilde geliştirdik. Geçmiş yıllara oranla iki kat daha genişletilerek bu yıl 4 bin 500 büyükbaş hayvan satış alanı ve aynı şekilde kesim alanı oluşturduk. İstanbul’un üç noktasında Ataşehir, Alibeyköy ve Başakşehir olmak üzere mükemmel diyebileceğimiz bir sistem ortaya koyduk” dedi.
Topbaş, şunları söyledi:
“Suudi Arabistan’da milyonlarla ifade ettiğimiz hacılar kurban vecibesini yerine getirmek için verdikleri vekalet münasebetiyle kurbanları hiç görmeden kurbanlar hijyen bir ortamda kesilerek dünyanın değişik yerlerindeki ihtiyaç sahiplerine paketlenmek suretiyle depolanıp hiçbir şey zayi edilmeden değerlendirildiğini görmekteyiz. Biz de bunu Türkiye’de özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bu sistemİ oluşturmaya çalışıyoruz.”

"SÖZLEŞMELİ PERSONELİ KADROYA ALDIK"
Sözleşmeli personeli kadroya aldıklarını belirten Topbaş, “Diğer taraftan sözleşmeli memurlarımızı belediyemize kadroya geçirdik yasa gereği. Yine arzumuz sayın başbakanımıza da ilgili bakanlıklarımıza da arz ettiğimiz gibi zabıtada. İETT ve itfaiyede taşerondan aldığımız hizmeti kadroya geçirilmesiyle ilgili çalışmamız var. Tabi bu tüm Türkiye’yi etkiliyor. Benim de bir noktada Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak tüm belediyelerden gelen talebi yansıtıyoruz. Taşeronlarla ilgili sayın başbakanımızın ve çalışma bakanımız Faruk Çelik’in bir çalışması var” dedi.
(İHA)