BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,81
ALTIN 2.427,60
HABER /  DÜNYA

CHP’liler gözlerini kapatıp bastonla yürüdü

Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü dolayısıyla görme engelliler tarafından düzenlenen etkinliğe destek veren CHP Milletvek...

Abone ol

Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü dolayısıyla görme engelliler tarafından düzenlenen etkinliğe destek veren CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı gözlerini beyaz bezle kapatarak, ellerinde beyaz bastonla İstiklal Caddesi’nde yürüdü.
Altı Nokta Körler Derneği, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü nedeniyle sokaktaki engellere dikkat çekmek için Galatasaray Lisesi önünde buluştu. Çok sayıda görme engelli vatandaşın katıldığı etkinliğe CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da destek verdi. Görme engellilerin yaşadığı engellere dikkat çekmek isteyen CHP’li Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Oğuz Kaan Salıcı gözlerini beyaz bir bezle kapatıp, ellerindeki beyaz baston ile caddede el ele tutuşarak yürümeye çalıştı. İstiklal Caddesi’nde gözleri kapalı bir şekilde yürümeye çalışan CHP’liler ve görme engelliler, caddedeki engellerden dolayı yürümekte zorlandı.

OĞUZ KAAN SALICI: “ENGELLİ ARKADAŞLARIMIZIN ENGELLERİNİ AZALTACAK HİÇBİR UYGULAMA YOK”
CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı yaptığı açıklamada, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston ve Görme Engelliler ve Güvenlik günü olmasını ve sokaklarda engellerin engelli vatandaşların hayatını zorlaştığını vurguladı.
Oğuz Kaan Salıcı, görme engellilerin günlük yaşantılarında zorluklar çektiğini belirterek, “1921 yılında Bristol’lu fotoğrafçı, görme yetisini kaybetti ve onda sonra insanların onu fark edebilmesi için elindeki bastonu beyaza boyadı ve ondan sonra Dünya Beyaz Baston Günü olarak tanınıyor. Gördüğünüz gibi biz İstiklal Caddesi’nde, gözümüzü kapatarak 50 metre ya yürüdük ya yürümedik. Ama burada birçoğumuz düşme tehlikesi yaşadı. Görme engelli arkadaşlarımız her gün bu tehlike ile karşı karşıyalar. İstiklal Caddesi’nde görme engelli arkadaşlarımızın engellerini azaltacak hiçbir uygulama yok. Anayasamız sosyal güvenlik ilkesinden bahseder. Engelliler lehine düzenlemeler yapar. Ama bunun yapılmadığını görüyoruz” dedi.
Öte yandan kaldırıma park edilen bir araç yüzünden yürümekte zorlanan görme engelliler, taksiye dokunarak yola inmeye çalıştı.
(İHA)