BIST 10.759
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.504,77
HABER /  DÜNYA

Vatandaş bugünü bekliyordu

Kurban Bayramı’nın ikinci gününde fiyatların ucuzlamasıyla vatandaşlar kurban pazarına akın etti. Sıkı pazarlıkların yaşandığı pazarda 800 l...

Abone ol

Kurban Bayramı’nın ikinci gününde fiyatların ucuzlamasıyla vatandaşlar kurban pazarına akın etti. Sıkı pazarlıkların yaşandığı pazarda 800 liralık küçükbaş kurbanlıklar 550 liraya kadar düştü.
Türkiye’nin farklı bölgelerinden kurbanlık hayvanlarını satmak için İstanbul’a gelen satıcılar, bayramın ikinci günü elde kalan kurbanlıkları çıkarmak için fiyatlarda indirime gitti. Bu durumu fırsat bilen vatandaşlar da kurban çadırlarına akın etti. Bazı vatandaşlar maddi imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle bayramın ikinci gününü tercih etti. Kurbanlık satıcıları ise ellerinde kalan kurbanlıkları değerinden daha düşük bir ücrete satmak zorunda kaldıklarını belirtti.

800 LİRA İSTENEN KURBANLIK 550 LİRAYA SATILDI
Kurban almak için bayramın ikinci gününü seçen bir teyze, 350 lira bütçeyle kurbanlık ararken, satıcılar ise maliyetini kurtarmayacağı için 500 lira istedi. Yaşlı teyze pazarı dolaşırken, alıcı ve satıcılar arasında sıkı pazarlıklar yaşandı. Yapılan pazarlığın ardından 800 lira istenen kurbanlık 550 liraya satıldı. Alıcı İstanbul’a bugün gelebildiği için kurbanı bugün almak zorunda kaldığını ifade ederken, satıcı ise bayramın ikinci günü dolayısıyla işlerin düştüğünü ve bu yüzden maliyetine satış yaptığını söyledi.
Arife günü fiyatların çok pahalı olduğunu birinci günde ise pazarın çok kalabalık olduğunu ifade alıcı bir kadın ise, fiyatların düşmesinden memnun olduğunu söyledi.
Öte yandan kurban satıcıları, çadır ve alan kiralarının çok pahalı olduğunu ve maliyetin de yüksek olmasından dert yandı. Satıcılar, yetkililerden bu duruma bir çare bulunmasını talep etti.
(İHA)