BIST 10.704
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.503,21
HABER /  GÜNCEL

Rusya dayak yiyen Hollandalı diplomattan özür diledi

Rus yetkililer, Moskova'daki dairesinde saldırıya uğrayan Hollandalı diplomattan özür diledi. 2013 "Hollanda-Rusya Yılı" ilan edilmiş olmasına rağmen iki ülke ilişkileri bu tür olaylar nedeniyle gergin.

Abone ol

Hollandalı bir diplomatın Moskova'da dövülmesi üzerine, Rusya Dışişleri Bakanlığı özür diledi.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı ise Rus büyükelçisini bakanlığa çağırarak, Hollandalı diplomatın dairesinde saldırıya uğramasıyla ilgili açıklama istedi.

Olay, iki ülke arasındaki gergin ilişkileri daha da gerdi.

Rusya geçen hafta bir diplomatının Hollanda'da tutuklanmasını protesto etmiş, Hollanda ise kendi bayrağını taşıyan Greenpeace gemisinin alıkonulmasından şikayet etmişti.

Bu olaylar nedeniyle 2013'ün "Hollanda-Rusya Yılı" ilan edilmiş olması tam bir ironiye dönüştü.

Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans, Moskova'da Salı günü saldırıya uğrayan diplomat Onno Elderenbosch'un hafif yaralandığını söyledi.

Timmermans, güvenlice çalışabilmeleri için Rus yetkililerden garanti istediklerini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise Moskova polisinin faillerin bulunması için elinden geleni yaptığını açıkladı.

Rus bulvar gazetesi Life News, saldırganların elektrikçi kılığında daireye geldiğini ve evin içerisinde diplomatı arkasından vurarak etkisiz hale getirdiklerini belirtti. Saldırganların daireyi altüst ettiği kaydediliyor.

Kuzey Kutbu'nda petrol sondajı planlarını protesto eden Hollanda bandıralı Greenpeace gemisindeki eylemcilerin Rusya'da tutuklanması üzerine Hollanda hukuki girişimde bulunmuştu.

Hollanda'nın fiili başkenti Lahey'de bir Rus diplomatın evindeki gürültüler üzerine gözaltına alınması üzerineyse Rusya tepki göstermiş ve Hollanda özür dilemişti.