BIST 10.744
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.504,14
HABER /  DÜNYA

CHP zihniyetinde kurban geleneği yok

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzarekeci Egemen Bağış, “CHP zihniyetinin kurban geleneği yok” dedi. Bağış, AB’nin açıkladığı ilerleme raporunu...

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzarekeci Egemen Bağış, “CHP zihniyetinin kurban geleneği yok” dedi. Bağış, AB’nin açıkladığı ilerleme raporunu ise bayramdan sonraki günlerde değerlendireceğini belirtti.
Egemen Bağış, AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığı’na Kurban Bayramı ziyaretinde bulundu. Burada açıklama yapan Bağış, CHP zihniyetinin pek kurban geleneği olmadığını söyleyerek, “Ama toplumdan da kopmamak adına ne yapalım diye düşünüyor, taşınıyorlar. Anladığımız kadarıyla Türkiye’nin Baronlarına genel müdürlerini kurban etmeye karar vermişler. bu milletin değerlerinde kopuk bu milletle hiçbir şekilde empati kurma yeteneğine olamayan bir zihniyet İstanbul’unda gerçekten kötü hatırlarıyla andığı bir zihniyettir. CHP belediyeciliği dendiği zaman burada Beşiktaş’ta insanların aklına yolsuzluk geliyor” dedi.
Egemen Bağış konuşmasında, laikliğin teminatının AK Parti olduğunu belirterek, “Yerel seçim kampanyasında laiklik için sloganını kullanan zihniyete söylenecek tek şey var. Sen git çöpü toparla. Sen git sokakları temizle sen heykel yapmaktan başka ne hizmet verdin ki bu Beşiktaş’a. Laiklik bu kadar ucuz değil. Laikliğin teminatı Ak Partidir, Cumhuriyetin teminatı Ak Partidir, sizlersiniz. CHP zihniyeti Atam İzindeyiz derken izne çıkmayı idrak ediyor. Biz ise Atatürk’ün hayallerini gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

“FIRTINALAR AĞAÇLARIN KÖKLERİNİN DAHA DA DERİNLERE İNMESİNE VESİLE OLUR”
Gezi olaylarına da değinen Bağış, “Ama bu millet buna müsaade etmedi. Herkes şunu çok net bilmelidir ki. Fırtınalar ağaçların köklerinin daha da derinlere inmesine vesile olur. Toprağa daha sağlam basmasına daha sık sarılmasına vesile olur. İşte demokratikleşme paketi bizim de bu fırtına sonrası bu millete kucaklama bu millet sarılma konusunda ki azmimizi ortaya koydu” şeklinde konuştu.
Avrupa Birliği’nin Türkiye’nin ilerleme raporunun içeriğini bayram sonrası değerlendireceğini söyleyen Bağış, “Avrupa Birliği komisyonu her yıl Türkiye ile ilerleme raporu yayınlar. Bizde her yıl o ilerleme raporu ile ilgili incelememiz yaparız. Raporun yayınlanmasından birkaç saat sonra hem tercümesini yapar web sayfamıza koyarız. Hem de onunla ilgili görüşlerimizi paylaşırız. Bu sen Avrupa Birliği Kurban Bayramı’nın ikinci günü raporu yayınlayacağını ilan ettiğinde kendileriyle temas kurduk. Dedik ki. Siz nasıl Noel’de çalışmıyorsanız. Türkiye için Kurban Bayramı da mübarek bir gündür. Dini bayramdır. Böyle bir günde bu raporu yayınlamaktansa ya 2-3 gün önce ya da 2-3 gün sonra yayınlayın. Ama bu karşılıklı saygının gereğidir. Hoş görünün empatinin gereğidir. Maalesef üye ülkeleri ikna edip tarihi değiştiremediler. Biz de bir karar aldık. İlerleme raporunun içeriğiyle ilgili bayram sonrasına kadar yorum yapmayacağım. Bayramdan sonra ilerleme raporu ile ilgili kapsamlı bir değerlendirmeyi sizlerle paylaşacağım” dedi.

“MİLLİ TAKIMIN GELECEĞİYLE İLGİLİ UMUTLUYUM”
Milli takımın Hollanda’yla olan maçını değerlendiren Bağış, “Dünkü milli maçta gerçekten çok umutlanmıştık. Olmazı oldurtacak bir heyecanla hep beraber milli takımımıza sahip çıktık. Fatih hocamız ve onun çok değerli oyuncuları ellerinden geleni yaptılar. Sahada daha baskındık. Ama beklide milli takımızın hocası göreve yeni başlamış olmasının getirdiği bir süreç yaşandı. Kısmet değilmiş. Ama önümüzde başka turnuvalar var başka maçlar var. Ben gelecekle ilgili umutluyum. Kore’de biz o büyük heyecanı yaşatan takımın yeniden dirilişe geçtiğini yeniden kurulduğunu görüyorum. İnşallah ileride çok daha büyük heyecanları birlikte yaşayacağız” şeklinde konuştu.
(İHA)