BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Söz sırası Ulusoyda

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, gazetecilerle buluştu ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, UEFA Başkanlık seçimlerinde federasyonlarının büyük rol oynadığını söyledi. Mövenpick Otel'de gerçekleştirilen basınla sohbet toplantısında konuşan Ulusoy, federasyon başkanının sürekli gazetelerde ve televizyonlarda olmaması gerektiğini vurgulayarak, "Burada her konuşulana, her yazılana cevap vermek için oturmuyorum. Bir sene önce aday olduğumda neler yaşandığını herkes biliyor. Biz konuşmadıkça konuşanlar oldu. Biz hep kaos ve gerginlikten kaçtık. Ama kaos ve gerginlik yaratanlar oldu" dedi.

"Platini'ye oy verdik"
Haluk Ulusoy, UEFA seçimleri öncesi 3 ay boyunca çalıştıklarını ifade ederek, "30'a yakın ülke dolaştık. Şenes Bey'in tekrar seçilmesi için girişimlerde bulunduk. Ancak UEFA Başkanlık seçimi için 2 aday vardı. İki adayın olduğu bir seçimde kimi destekleyeceğimiz son ana kadar saklanmalıydı. Çünkü birini destekleyeceğimizi açıklasak, diğer taraf Şenes Bey'e tavır alabilirdi. Biz başından beri Platini'yi destekliyorduk, ama bu hep gizli kaldı.

Tavrımda ve tarzımda hiçbir zaman oynama olmadı. Platini ile aramızda 10 yıldır dostluk var. Kendisine inanıyoruz ve destek veriyoruz. Ancak neden destek verdiğimi soracaksınız, burada açıklamayacağım. UEFA'da yaşanan bazı olaylar var. Şu anda da Şenes Bey UEFA'da görev alıyor. Kendisinini zor duruma düşmesini istemeyiz. Benimle beraber olan ve 12 yıldır dostum olanlar var. Federasyon başkanlarıyla zaten söz birliği yapmıştık.

Fransa'nın Lequipe gazetesine inadılar, bana inanmadılar. Bu beni üzdü. Platini'ye rey verdim. Başka destekte de bulundum kendisine. Barna seçimden dakikalar önce sonuç ne olur diye sordular, ben de Platini 4 oy farkla alır dedim. Seçimin neticesini bildik. UEFA Başkanlık seçimlerinde Türkiye Futbol Federasyonu rol oynadı. Şenes Bey'e 32 oy aldırdık. 27 Federasyon ile Romanya'da bir araya geldik ve söz birliği yaptık" dedi.

"Biz mektup yazmadık"
FIFA'nın Türkiye Futbol Federasyonu ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı'nı toplantıya çağırmasıyla ilgili olarak, "Bakanlığı FIFA'ya siz mi şikayet ettiniz" sorusuna ise Başkanvekili Kemal Kapulluoğlu cevap verdi. Kapulloğlu, FIFA ile Türkiye Futbol Federasyonu arasında çok sık yazışmalar olduğunu belirterek şunları söyledi: "FIFA'dan bir mektup aldık ve bunu kamuoyuna açıkladık. Ancak biz TFF olarak FIFA'ya "Bize müdahale ediyorlar, bizi kurtarın" diye bir mektup yazmadık. Hiçbir sözlü ve yazılı talebimiz olmadı. Biz özerk bir Federasyonuz. Ancak uluslararası bir alanda FIFA ve UEFA'ya bağlıyız. FIFA bir takım ilkeler belirledi ve ilkelerin uygun olmadığı konularnda da birçok ükeyle yazışmalarda bulundu. Sonuç olarak FIFA'ya kesinlikle Bakanlığımızla ilgili bir şikayette bulunmadık."