BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.301,76
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Soylu'dan aydınlara ihanet çıkışı

PKK'nın son terör olaylarını değerlendiren Süleyman Soylu, kimi aydın ve yazarların 'barış' söylemine tepki göstererek ihanetle suçladı.

Abone ol

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, hafta sonu Diyarbakır'da hamile eşi ve çocuğunun yanında polisin şehit edildiğini söyleyerek terör örgütünü devletle eşit göstermeye çalışan aydınları ihanet içinde olmakla eleştirdi.

"Bu ülkenin başına bela ettikleri PKK terör örgütü dahil olmak üzere, Türkiye'nin üzerine oynanan oyunları, Türkiye'nin iradesiyle, kararlılığıyla, bin yıllık devlet geleneğimizle, bin yıllık tarih anlayışımızla, milletimizin birliği, beraberliği ve bütünlüğüyle tek tek ortadan kaldıracağız ve ülkemizin ilerlemesini devam ettireceğiz" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Araklı ilçesindeki bir restoranda, partililer ile bir araya gelen Soylu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 1 Kasım seçimlerine doğru adım adım gittiğine işaret etti.

MİLLETİ DERİNDEN ÜZEN OLAYLARLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Soylu, Türkiye'nin 1 Kasım seçimlerine doğru giderken, milleti derinden üzen olaylarla da karşı karşıya kalındığını belirterek, "Türkiye'nin gelecek yürüyüşünü durdurabilmek, yarınlara olan inancını etkileyebilmek ve ülkemizin dünyada varlığını anlatabilmek gayesine engel olabilmek ve benim memleketimin güzel insanlarının birliğine, beraberliğine, kardeşliğine kast etmek, demokrasimize yara vermek ve milletimizin zihnini karıştırmak için Türkiye'nin üzerine oynanan oyunları hep beraber görüyor ve izliyoruz" ifadesini kulandı.

Türkiye'nin ilerlemesini engellemeye çalışanlara lanet eden Soylu, "7 Haziran ile 1 Kasım arası olan tabloyu beraber gördük. Türkiye'de elini taşın altına koymak istemeyenleri, Türkiye'de 13 yıllık iktidarın ortaya koymuş olduğu kazanımları bir kalemde silmek isteyenleri, 7 Haziran ile 1 Kasım arası en çok ülkemizin yarınlara gidişinde birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ve bu ülkenin gelecek teminatı olması gerektiği günlerde, herkesin kısır siyasi hesapların içerisinde olduğunu hep beraber gördük" diye konuştu.

Soylu, bazı meselelerin üzerinden siyaset yapmanın doğru bir şey olmadığına dikkati çekerek, "Bugün öyle bir halin ve olayın yaşandığı bir Türkiye'deyiz. Herkesin kendi siyasi hesaplarını bir tarafa bırakması lazım. Bu esnada yine kırmızı çizgileri koyanları, yine bu esnada AK Parti'nin kurucu başkanı Sayın Cumhurbaşkanımız üzerinde yapılan hesapları ve onun hedef alınarak, gerçekleştirilmek istenilen siyasi projelerini gördük ve yaşadık" değerlendirmesinde bulundu.

Soylu, AK Parti'nin demokratik değerlerini yükselten bir siyasi parti olduğunu söyledi.

AK Parti'nin, demokratik değerlerinden hiç vazgeçmeyen bir siyasi parti olduğunu bildiren Soylu, "En riskli , en zor zamanlarda ülkemizi sıkıştırmak istedikleri en zor günlerde AK Parti demokrasiye sımsıkı sarılmış, demokratik değerlerde ileriye adım atmıştır. Eğer bugün bu ülkede yaşayan herkes kendisini ifade edebiliyorsa, bugün herkes kendisini rahat bir şekilde tanımlayabliyorsa, Allah'ın kendisine verdiği sıfatları rahat bir şekilde kullanabiliyorsa, bugün ötekileştirme, ayrıştırma, cinsiyet, inanç, mezhep ve siyasi düşünce bakımından kimse farklılaştırılmıyorsa, bu AK Parti'nin 13 yıldan beri ortaya koyduğu anlayışın kendisidir" diye konuştu.

Soylu, Türkiye'de 13 yıldır hızlı bir demokrasi yolculuğu yapıldığını belirterek, "Bu demokrasi yolculuğunu engellemek isteyenler var. Neden, bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Yıllardır üzerimizde türlü oyunların oynandığı fay hatlarımız var bizim. Türkiye'yi başka bir noktaya taşımak, itmek istiyorlar. Biz elbetteki buna müsaade etmemeliyiz" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin ilerlemesini ve özgürleşmesini durdurabilmek için Türkiye'ye ders vermeye çalışanların olduğuna değinen Soylu, "Bu ülkenin başına bela ettikleri PKK terör örgütü dahil olmak üzere, Türkiye'nin üzerine oynanan oyunları, Türkiye'nin iradesiyle, kararlılığıyla, Türkiye'nin gücü ile bin yıllık devlet geleneğimizle, bin yıllık tarih anlayışımızla, milletimizin birliği, beraberliği ve bütünlüğüyle tek tek ortadan kaldıracağız ve ülkemizin ilerlemesini devam ettireceğiz. Hiçkimsenin endişesi olmasın. PKK terör örgütünü de tasfiye edeceğiz" dedi.

AK PARTİ'Yİ VE MİLLETİ HEDEF ALAN DAVRANIŞLAR

Soylu, yaşanan son terör olaylarını da hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Daha 3 gün önce bir polisimiz evine giderken hamile eşinin ve yanında çocuğu varken katlettiler. Ondan sonrada barış diyorlar. Neyin barışından bahsediyorsunuz, neyin barışını anlatmaya çalışıyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile bir terör örgütünün karşı karşıya geldiği meselede, savaş ve barış olmaz. Savaş ve barış devletler arasında olur.  Bir terör örgütünü sürekli Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile eşitlemeye çalışan bir anlayışı ortaya koymak ve bu bizim sözde aydınlar, sözde yazarlar, sözde entelektüeller, güya cici sivil toplum örgütleri tarafından söylenmesi eğer gaflet, dalalet değilse, bilmenizi istiyorum ki bu tamamen ihanetin kendisidir. Başka hiçbir şey değildir."