BIST 9.002
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,84
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Soylu'dan Aydın Doğan'a cevap var

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Doğan Grubu'a ait televizyon ve internet sitelerinde kendisiyle ilgili haberlere cevap verdi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile Aydın Doğan arasındaki tansiyon yükseliyor. Aydın Doğan'ın Doğan Grubu'na ait medya kuruluşlarında yaptığı açıklamaya Soylu'dan cevap gecikmedi.

Aydın Doğan'ın kesinleşmemiş mahkeme kararına sığınmasının zavallılık olduğunu söyleyen Soylu, açıklandığı gibi manevi tazminat davasının iftira ve gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu için verilmediğini açıkladı.

Süleyman Soylu, twitter'dan yaptığı açıklamada Doğan Grubu'nda kendisiyle ilgili çıkan haberlere tepki gösterdi. Aydın Doğan'ın manevi evlatlığı Demirtaş ile çarpık ilişkilerinin deşifre olması üzerine kendisine yönelik iftira niteliğinde haberlere yer verildiğini açıklayan Soylu, Aydın Doğan'ın kesinleşmemiş bir mahkeme kararına sığınmasının ise zavallılık olduğunu söyledi.

suleyman-soylu.20150513231602.jpg

AVUKATI CEVAP VERDİ

Twitter adresinden yayınlanan açıklamada Avukat Uğur Kızılca, Soylu'nun belirtildiği gibi iftira ve gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu için değil Doğan Grubu'nda görev yapan üst düzey çalışanlarca dönemin kadın başbakanının ve bir annenin belden üstü fotoğraflarını alay konusu yapmasını sert bir dille eleştirdiği için manevi tazminatla karşı karşıya kaldığını söyledi. Soylu hakkında verildiği belirtilen tazminat davasının henüz kesinleşmediğini belirten Avukat Kızılca, Sakıncalı Gazeteci kitabından bir bölüm paylaştı.

Soylu'nun, belirtilen kitapta yer alan "Dosyada çok önemli bir kadın siyasetçinin, sütyensiz, belden üstü çıplak, göğüsleri tamamen ortada resimleri vardı. Bu sarışın güzel kadın siyasetçinin resimlerinin tamamı yandan çekilmişti" ifadeleri ve sonrasında belirtilen ikili arasındaki diyaloga tepki gösterdiğini belirten Kızılca, bu eleştiriler nedeniyle müvekkilinin tazminata mahkum edildiğini belirtti. Buna rağmen henüz kararın kesinleşmediğini kaydeden Avukat Kızılca, Aydın Doğan'ın kesinleşmemiş bir mahkeme kararını kamuoyuna açıkladığını belirtti.
 47.20150513231725.jpg