BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  GÜNCEL

İtalya'dan kahraman göçmene oturma izni

İtalya'da yasa dışı olarak bulunan Bangladeşli bir göçmen, nehre atlayarak intihar girişiminde bulunan bir kadını kurtarınca oturma izniyle ödüllendirildi.

Abone ol

İtalya'da yasa dışı olarak bulunan Bangladeşli bir göçmen, intihar girişiminde bulunan bir kadını kurtarınca oturma izniyle ödüllendirildi.

Roma polisi tarafından yapılan açıklamaya göre, 55 yaşındaki bir kadın geçen Salı günü öğleden sonra Tiber Nehri üzerindeki Sublicio Köprüsü'nden atlayarak intihar girişiminde bulundu.

Kadının nehre atladığını gören Bangladeşli Sobuy Khalifa da hemen ardından atlayarak kadını kurtardı. İsmi açıklanmayan kadın Fatebenefratelli hastanesine kaldırılırken, Khalifa da ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Emniyetteki sorgulamada, Bangladeşli Sobuy Khalifa'nın İtalya'da yasa dışı olarak bulunduğu ortaya çıktı.

Ancak İtalyan emniyeti, yasa dışı göçmenlere uygulanan olağan prosedürle Khalifa'yı sınır dışı etmek yerine, yaptığı kahramanca jestin karşılığında bir yıllık oturma izniyle ödüllendirdi.

Emniyetten yapılan açıklamada "Övgüye ve takdire şayan davranışı sayesinde (Khalifa'ya) insani gerekçelerle oturma izni verilmiştir" denildi.

'Madalya verilsin'

İtalyan basını ve sosyal medya kullanıcıları tarafından da kahraman ilan edilen Sobuy Khalifa'nın hikayesi, İtalya'da yükselişte olan göçmen karşıtlarına karşı bir manifestoya dönüşmeye başladı.

İnternette yapılan yorumlarda hem Khalifa hem de ona oturma izni veren polis tebrik yağmuruna tutuldu.

Bazı sosyal medya kullanıcıları da bir yıllık oturma izninin yetersiz olduğunu, Khalifa'ya madalya verilmesi gerektiğini savundu. Kimileri ise "istisnalar kaideyi bozmaz" minvalinde yorumlarla göçmenlerin çok azının bu türden örnek davranışlar sergilediğini iddia etti ve "Başka ülkelerde olsa bu adam sınır dışı edilirdi" dedi.

Sol, Ekoloji ve Özgürlük Partisi ise Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "İnsanlığın belgesi olmaz. Hoşgeldin Sobuy" diye yazdı.