BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Soylu'dan 8 Haziran için iddialı yorum

AK Partili Süleyman Soylu, 8 Haziran'dan itibaren AK Parti iktidarının ikinci yarısının başlayacağını söyledi.

Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti'nin 300 yıl gerileyen bir ülkeyi yükselme dönemiyle buluşturduğunu söyledi. Bugün yepyeni bir Türkiye'nin olduğunu ifade eden Soylu, AK Parti'nin 13 yılda ilk yarıyı bitirdiğini, 7 Haziran'dan itibaren ikinci yarının başlayacağını kaydetti.

Süleyman Soylu, partisinin Ilgın İlçe Teşkilatınca düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, kurulan kumpas ve tezgaha, yapılan hilelere rağmen Türk milletinin iktidar yürüyüşünün durdurulamadığını belirtti.
 
Bazı çevrelerin, Türk milletiyle Adnan Menderes, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan ile uğraştığını söyleyen Soylu, bu çevrelerin, kim milletin değerlerine sahip çıkıyorsa milleti zenginleştirmeye çalışıyorsa kim Türkiye'nin gücünü artırmak için gayret ortaya koyuyorsa ona bir şekilde çelme takmak ve ülkenin yönetiminden uzaklaştırmak için el birliğiyle bir araya geldiklerini dile getirdi.
 
Soylu, 27 Mayıs'ın Türkiye'de 10 yıllık millet iktidarının "çeteciler" tarafından ortadan kaldırılmasına yönelik darbenin adı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
 
"Bu memlekette o kadar badireler yaşandı ki darbeyi insanlarımıza 20 yılı aşkın bir süre bu ülkede bayram olarak kutlattılar. Ne yapmıştı onlar bu ülkeyi sevmekten, bu ülkeye hizmet etmekten başka? Sonuna kadar haykırıyorum, herkes duysun istiyorum; dün Menderes ne ise dün Özal ne ise dün Erbakan ne ise Recep Tayyip Erdoğan odur, Ahmet Davutoğlu odur. 'AK Parti 13 yıldır ne yaptı?' diyenlere söylüyorum. AK Parti, 300 yıl gerileyen bir ülkeyi yükselme dönemiyle buluşturdu. Ekonomik olarak, öz güven olarak, kalkınma olarak yükseldi. Türkiye bütün dünyanın 13 yıldır hayran olduğu bir ülke olarak adım adım 2023'e, 2053'e, 2071'e gidiyor."
 
"BUGÜN YEPYENİ BİR TÜRKİYE VAR"
 
Soylu, Türkiye'nin AK Parti iktidarından önce 24 saat sonrasının nasıl olacağını düşünemezken, bugün artık 10 yılı, 30 yılı, 50 yılı hesap edebildiğini vurguladı.
 
Modern ipek yoluyla bir taraftan dünyanın en önemli enerji geçiş güzergahıyla batı ile doğu arasında olan köprüyle onlarca krize rağmen ayakta duran ekonomisiyle bugün yepyeni bir Türkiye'nin var olduğunun altını çizen Soylu, "Biz ancak 13 yılda ilk yarıyı bitirdik. Şimdi ikinci yarıya hazırlanıyoruz. İlk yarıyı milletimizin gayretiyle bitirdik. Şimdi hep birlikte ikinci yarıya doğru büyük bir adım atıyoruz" diye konuştu.